Sauna!


Vårt kontor är så varmt och vi hittar inte fjärkontrollen till AC:n. Nicht okej. Nicht.

Idag fick vi iallafall reda på vart vi ska arbeta i vinter - jag återvänder till Sharm el Sheikh! Kommer däremot prova på en ny position som ansvarig för ett av våra största koncepthotell. Ska faktiskt bli kul att komma tillbaka dit och träffa alla igen, men det är fortfarande så tidigt att tänka på det nu.

Sommarsäsongen har ju faktiskt precis börjat och magen kurrar, dags för middag. Imorse hörde jag ett ljud nerifrån köket men orkade inte reagera. Fem minuter senare stod en katt vid min säng. Den måste ha hoppat in genom fönstret efter att ha klättrat upp på fönsterbrädan. Och ljudet i köket kom från burken med kattmat som den puttade ner på golvet.

Alltid trevligt med lite sällskap!




Still alive!


Nu var det verkligen länge sen jag uppdaterade här. Det har varit mycket på jobbet med kickoff, möten, flygplats, beställning av cyklar och framförallt kontorsjobb.

Men vet ni vad, vi har fått iphones nu! Det är ju bara helt underbart, jag har legat i sängen och svarat på typ fem mail utan att behöva resa mig ens! Love it. Kom hem från flygplatsen kl 4 imorse och hade jobbat sen kl 9 morgonen innan, med en paus på 20 minuter. Så att kunna ligga här och ha mailen i mobilen är oslagbart.

Har installerat angry birds också, men fastnade på en skitjobbig bana så snooze på den tills vidare. Sen installerade jag skype också så nu finns det ingen ursäkt för att lägga på längre när jag ringer hem, moahahaa!

Puss och kram ät en grön banan!

Ps. Jag har inte rakat benen på typ tre dagar och hittar inte rakhyveln nånstans. Hårig tjej ber om hjälp. Ds.

IHHHHH!


Familjen, ni måste verkligen hjälpa mig med det jag ringt hem om tidigare, skulle verkligen uppskatta lite tips och hjälp. Har stora beslut att fatta och lite tid!

:/

Sen börjar jag bli sjuk också och vi har kickoff imorgon.




Brännblåsor och sovmorgon!


Igår hade jag en jättebra ledig dag. Gick in till stan för att äta turkfrukost på vår turkrestaurang. Väl där berättade ägaren om några platser uppe i bergen utanför Manavgat där man kan äta riktig turkfrukost, något som jag verkligen har saknat och försökt hitta.

Så vi åkte dit. Upp på hans scooter (ja jag hade hjälm) och upp i bergen. Det är bland annat därför jag älskar Turkiet. Man kan bara åka 20 minuter ut från turiststäderna för att komma till helt lokala platser. Vi följde de kilometerlånga ruinerna av romarnas akvadukter ut mot Manavgatfloden och vidare in till våtmarker och täta pinjeträdsskogar. Vi såg en turktant som vallade sina getter och jag fick klappa en bebisget. :)

Fast dom vallar getterna inne i Side också längs med huvudvägen där bilarna kör i 90, så det behöver man inte åka upp i bergen för att se.



Getter (får? lamadjur? mulor?) inhandlade i bergen mot Bodrum från Marmaris.


Sen träffade jag hamam-turken (för er som inte hört talas om honom, sålde han hamam till mig och min kompis när vi var här på semester för 5 år sen och körde oss till flygplatsen när vi höll på att missa flyget hem). Vi drack kaffe på en restaurang vid stranden och hade kul åt gamla minnen tills det var dags för tacomiddag på Liman.

När jag skulle kliva upp på hans motorcykel brände jag mig på avgasröret. Ja, IGEN. Tror det är tredje gången det händer nu och det är bara inte okej någonstans.

På Limans var det jättekul, och jag hade gärna stannat kvar längre men min mobil (som snart kommer bytas ut) fick slut på batterier (trots att den laddats hela natten och förmiddagen). Eftersom jag verkligen vill att folk ska kunna nå mig kunde jag inte stanna utan var tvungen att åka hem och ja, ladda mobilen. Hur sorgligt? Snälla tyck synd om mig.

Nu är jag halvledig, det regnar på min soldag men det gör inget för då kan jag gymma istället. PUSS OCH KRAM!


Oh, I thought the world of you.


Hej beslutsångest. Sitter (läs ligger) här med en lista över tillgängliga positioner att söka till vintern. Av alla exotiska och spännande länder vi har i vårt program hittar jag bara ett tilltalande. Och det är inte längre mitt enda alternativ.

Varför ska det vara så svårt att veta. Det är stunder som denna jag skulle behöva min lilla nisse i byrålådan som kunde tala om vad som var rätt att göra. Men antar att jag får svaret genom att lyssna på mitt hjärta och på magkänslan.

Ibland är det bara lite svårt att höra vad dom säger!


Cest la vie.


Igår var jag påväg in till stan för att äta en stoor turkisk frukost när min mobil ringde. Sen var alla planer på frukost borta.

Ibland händer det oväntade saker som sätter livet i stort perspektiv och den här gången var det en av mina kollegor nära som drabbades. Det är verkligen skrämmande hur snabbt livet kan vända.

Så en tur fram och tillbaka till flygplatsen senare satte jag mig ner med en annan kollega och åt alldeles för snabbt och för mycket frukost klockan fem på eftermiddagen. Sen rullade vi hem och på kvällen såg vi på eurovision, men ingen orkade stanna kvar för att se vem som vann.

Vet att jag bara kan öppna en ny flik på datorn men det känns lättare att fråga er - vem vann? Hur gick det för oss?


ARGH! Alla dessa val.


Har försökt att ignorera det faktum att vi snart ska ansöka till vintersäsongen. Men plötsligt går det inte längre att förtränga - imorgon är sista dagen.

Om jag inte var så orolig för alla klimatförändringar och kände att tiden inte räcker till, hade jag kanske inte tvekat. Nu vet jag verkligen inte alls. Vill vara hemma på julafton. ♥ Men sen då?

Åh, man borde ha en liten nisse i en låda som man kan plocka fram vid behov, som kunde tala om för en vad man ville göra. För ibland är det så svårt att veta det själv! Tur iallafall att jag är ledig idag, nu finns det tid att fundera.



Den här bilden är till er alla irriterande killar där ute som inte gillar tjejer med fjun på överläppen! Ni hade inte kunnat gå långt i våra skor.



Edit: Sista dagen är tydligen nästa måndag, WOW! Nu ska jag verkligen försöka utnyttja den extra tiden som finns.


OUPS!


Kom precis på att jag glömt äta middag. Bara borstade tänderna och tvättade bort sminket på automatik, sen la jag mig här i sängen och ja. Nu kände jag plötsligt att magen var väldigt tom.

Och jag orkar inte resa mig igen. Vågar ändå inte använda gasugnen och orkar definitivt inte fixa mig för att äta ute, även om det hade varit mysigt.

Nej. Nu sover vi istället. Puss och hej!


Mustascher och välkomstmöten!


Hittade en tråd på Flashback där man diskuterar om tjejer är medvetna om att dom har mustasch. Killar skriver inlägg om hur äckligt det är när man ser små fjun på tjejernas överläpp och de tror inte att vi vet om detta.

När jag läser sånt där får jag bara en sån obeskrivlig lust att odla både skägg och mustasch. Kanske låta det gro riktigt ordentligt och sen göra en lång fläta av det.

Jag blev faktiskt så upprörd att jag blev medlem i Flashback för att svara på tråden, men det var tre dagar sen och fortfarande har jag inte aktiverats. Vilket är sjukt frustrerande, för nu börjar jag inse att det är dags att vaxa "mustaschen" och det kom ju helt olägligt. Vet inte om jag ska strunta i det i protest tills jag har skrivit mitt inlägg eller bara lägga den här ilskan bakom mig och gå vidare i livet.

Svårt val. Hmmm.

Annars då? Jo tack det knallar och går. Vi hade internutbildning (läs: den informativa delen av kickoffen) och satt i möte från kl 9 till kl 17. Halv fyra var jag dock tvungen att smita iväg, eftersom jag satt guiderna på både välkomstmöte och eftermiddagsservice kl 17. Eftersom de behövde informationen mer än jag, höll jag i välkomstmötet och gjorde mig redo att möta våra finska gäster på service. Det kom inga finnar. Lite synd, jag hade laddat upp med mina moi moi mitää koulo.

Hyvää.

Sen gjorde jag schemat och var redo att gå kl 21. När min kollega fick titta igenom det och påpekade att jag glömt lägga in vår kickoff (den roliga delen) på fredag. Aj. Så det blev lite längre tid på kontoret eftersom att ALLT skulle flyttas om pga den där kickoffen. Men men. Ska man ha roligt så ska man.

FÖRESTEN! Vet ni vad som väntade på mig i receptionen när jag kom till hotellet för att ha välkomstmöte? ETT BREV! TILL MIG! Det var ett grattis på födelsedagen-kort från Cissi. Tack igen!

Eldklot!


Drog undan gardinen för en liten stund sedan för att titta ut och såg ett ovanligt starkt sken på himlen. Först tänkte jag att det var konstigt att stjärnorna verkade lysa så starkt inatt. Men ju mer jag tittade insåg jag att det bara var ett ljus som lös så starkt.

Det konstiga var också att det här ljuset flyttade sig. Det blinkade inte och det var större än ett flygplan. Det lyste starkt i orange-gult med jättesvaga inslag av rött i kanterna och det rörde sig snabbt (så snabbt att man kunde se hur det flyttade sig) åt vänster. Funderade på att filma det och ångrar lite nu att jag inte gjorde det, men det hade nog ändå inte synts så bra.

Blev förvånad av att ingen annan var ute och tittade på det. Och så plötsligt blev det bara mindre och mindre, som om det släcktes ut och försvann. Och så var det borta.

Men på riktigt, vad var det? Har gått in på en massa nyhetssidor men ser ingenting. Kanske står det något imorgon, håll ögon och öron öppna folk! För detta var ingen stjärna.





Edit: det liknade precis bilden i en artikel jag hittade: http://www.sn.se/nyhter/nykoping/1.66120


Kan ni köpa en ipad till mig?


:)

Har nämligen hört ett rykte som säger att om man köper den här kan man inte använda den i något annat land. Det skulle kunna stämma, Turkiet är lite speciellt ibland. Men jag ska kolla upp det iallafall. Om det inte går återkommer jag! Hehe. Isåfall för jag över pengar till er.

Jajaja!

Alltså det är nästan lite kusligt, när man faktiskt kan gå från kontoret före klockan nio på kvällen. Visst det finns alltid saker kvar att göra, en massor, men det är också viktigt att inse att de här sakerna kan vänta. Och endel saker kommer aldrig att bli klara. Behöver de ens göras?

Har verkligen fått öva på att prioritera och det är nästan skrämmande hur smooth det går. Jag vet att det är lite töntigt att inte hitta ordet på svenska och skriva det på engelska istället men ni får bara leva med det.

Nu går jag ju till alla och säger att det går jättebra och att allt är så mycket lungnare än jag väntat mig - det låter faktiskt som att jag inte jobbar. Men som ni vet har jag jobbat hårt och gör fortfarande det, precis som mina kollegor. Skillnaden är nog att jag hade så galet läskiga förväntningar, att verkligheten framstår som att glida fram på bananskal och räkmackor. Och hamburgebröd med majonäs på, och kanske lite mozarellaost med olivolja. Vi glider helt enkelt. Men det tog ju också endel kraft och tid att göra den där räkmackan. Och nu får man bara hoppas på att vi inte glider rakt in i en vägg.

Eller ramlar ner över bordskanten.

HAHA! Jag är så bra på liknelser så det är helt sjukt. Tycker ni inte?

Godnatt!


Tanten ska sova!


Ja man känner sig lite gammal faktiskt. När man avböjer så simpla inbjudningar som att äta hamburgare med kollegorna från vårt systerbolag. När det plötsligt har flyttat in en katt i lägenheten och man inser att man packat ner ett paket torrfoder i kundvagnen.

När man avböjer ett glas vin med sig själv på balkongen för att man inte vet vad man ska göra med resten av flaskan. Och man orkar inte gå hela vägen bort till väninnan som bor 500m bort.

Men man får faktiskt unna sig en tidig kväll ibland. Speciellt de dagar man somnar på kontoret eftersom man stannat kvar där natten innan till klockan två. Och sedan kämpat sig upp till ett morgonmöte klockan åtta som man själv har planerat in.

Det är faktiskt okej att stanna hemma och inte göra något speciellt alls. Det är okej när man har haft säsongens första ankomst utan problem och plötsligt inser klockan sju på kvällen att man faktiskt kan gå hem för dagen. Det ligger inget brådskande ärende kvar och väntar på skrivbordet.

Tänkte nästan festa till det med middag vid gasspisen men det var innan min kollega skrämde upp mig med berättelser om läckande ledningar. Det blev tonfisksallad istället och lite torrfoder till katten.

Mjau!

Lite medicin fixar allt.



Plötsligt började min dusch bara rinna. Orkar inte gå upp och stänga av. Äh det behövdes ändå inte för nu slutade den. Men skitsamma det var ju inte det jag skulle skriva om!

Tänkte skriva om mina 21 hotellbesök idag (exklusive juvelbutiken och fyra restauranger). Inte så konstigt att jag inte alls hann med det jag skulle göra på kontoret och nu har skickat ett snälla snälla snälla mail till flygplatsavdelningen där jag lite snällt undrar om jag verkligen behövs imorgon på flygis. Har ju faktiskt satt två guider extra och behöver fixa en del annat.

Först - HAHAHA till min sköna bror som var utklädd till Super Mario på sin skiva! :D Och haha till Cissi, Samba Oalek är inte att leka med alltså, hoppas du överlevde soppan.

Sen - på ett av våra hotell används ordet medicin väldigt flitigt. Jag tror att det betyder rengörningsmedel i ungefär 99 procent av fallen. Dessa misstankar bildades bland annat när vi var inne i ett av sovrummen och han skulle förklara hur de rengjorde madrasserna.

- Every week our cleaninglady take them and give them medicine.

Sen kikade vi in på toaletten och jag påpekade att toalettsitsen inte var i renaste laget. Han instämde.

- Ooh. I think it need some medicine.



Ja, och en väldigt stark sådan. Godnatt pojkar!


Värdefull sömn.


Stockholm-flyget landade tre timmar tidigare än beräknat. Jag vet det är helt knäppt men fick inget riktigt svar på varför och ärligt talat spelar det ingen roll. Gästerna visste ju om det och vällde ut ur terminal 2 samtidigt som Oslo-flyget. Vissa fulla, andra trötta, barn kastade saker på marken, mäns fruar sprang på toaletten och tyskarna frågade oss vart deras bussar stod.

Och så var det plötsligt klart. Vi sände iväg bussarna och åkte hem. Tre timmar tidigare än beräknat. Framför mig ligger en hel natts sömn, utan alarm på morgonen, och en hel dag bara för mig själv.

Vad tror ni kommer ske imorgon? Känns som att hela världen ligger för mina fötter. Och det gör den ju faktiskt. För era också.


Smartphone!


Idag har jag jobbat sen kl 8.30 imorse och tvingade mig själv ut från kontoret tillslut trots att det finns mycket kvar att göra och jag är ledig imorgon. Tänker inte flytta min lediga dag igen. Tänker ha en ledig dag den här veckan. Och det jag inte hann klart har jag delegerat till mina duktiga kollegor.

Nu sitter jag här i cykelbyxor och linne, med en stark kopp kaffe och en uniform som väntar på att bli struken. Åker till flygplatsen om en timme och kommer tillbaka ca kl 5 imorgon bitti.

21 timmars arbetsdag, hepp hepp!

Skönt att vara ledig imorgon. Vill åka runt och upptäcka platser runtom men samtidigt vore det skönt att fixa lite i lägenheten, handla och träna. Och bara ni vet, ta det lugnt och njuta. Ja. Det låter bättre. Upptäcka kan man göra sen.

Min mobil stängdes förresten av igår eftersom man bara kan ha turkiskt simkort i utländsk mobil under en begränsad tid. Så jag panikköpte en ny igår eftersom vi inte fått våra från företaget än. Och den funkade, tills idag. Så jag panikbytte mobil imorse och den nya funkade perfekt, jag kunde ringa, folk kunde ringa mig - men så upptäckte jag att dom inte kunde höra vad jag sa.

Så sms är det nu som gäller, kanske fixar det imorgon. Kan iallafall se att folk försöker nå mig och höra vad dom säger, är det verkligen nödvändigt att dom hör mig då? Det är ju faktiskt ganska skönt, att bara sätta på högtalaren när folk ringer och lyssna på vad dom vill utan att behöva svara. Kanske skicka ett sms med svar sen om det behövs.

Ja, bra idé faktiskt. Bra tänkt mobilen.



Det här är min nya mobil. Fast bilden gör den ingen rättvisa. Den är jättetjock IRL.

4 dagar kvar.


Oj det var första gången jag insåg nu att det bara är fyra dagar kvar. Vet gott och väl om att gästerna kommer på lördag men fyra dagar. Oj.

Fast trots att det finns mycket kvar att göra och jag har ansvaret för att det blir klart och blir bra, känns det ganska lugnt. För jag har verkligen ett skitbra team som gör ett fantastiskt jobb. Sålänge dom gör sitt jobb och jag mitt kommer vi bli klara och fixa det fint. Inte bara fixa det fint, vi kommer va så sjukt bra! På riktigt, de gäster som reser med oss till Side i sommar kommer få så galet bra service alltså.

.=)

Orkar inte riktigt skriva om våra möten i Antalya, det var väldigt givande och kul men det känns som ganska länge sen nu. Tiden går fort när det är mycket som händer. Men en sak har jag lärt mig och blivit riktigt bra på sen jag kom hit - att gå från kontoret när jag inte längre får nåt gjort. Istället för att sitta kvar i timmar med tom hjärna går jag hem, sover, och tar upp tråden igen nästa morgon. Som norrmännen säger - nok är nok. Ett bra tips till alla er pojkar där ute!

En sak kan jag iallafall säga om Antalya, förutom att det är jättemysigt i de små gränderna vid hamnen där vi befann oss, och det är att det är svårt att hitta till Marina hotel. Vi frågade en taxichauffis som av ren slump stod bredvid oss vid trafikljuset och om vi inte följt efter honom hade vi fortfarande irrat runt där. Men han visade oss raka vägen genom branta kullerstensvägar och smala gränder fram till hotellet där vi skulle övernatta.

Nu börjar jag somna till snart, ya tu sabes. Idag kom jag inte ihåg om sal betyder salt på spanska eller turkiska men kom tillslut på att salt på turkiska är tüs så det löste sig också. Som det mesta andra. Insallah.

Ps. Min lediga dag som först var idag är flyttad till torsdag, AAAAH vilken njutning! Då får ni nog en spännande uppdatering. Ds.


RSS 2.0