Another day in paradise!

.
Vaknade upp till den kungliga palmen som svajar i havsbrisen utanför balkongen, ljudet av vågor som slår in i muren nedanför och fågelkvitter. Och vet inte varför jag fortsätter att skriva såhär när jag vet att jag snart är hemma och kommer få äta upp mina ord.
.
Om 20 minuter ska vi till kontoret och så gott som alla problem som uppstod efter den nya ankomsten är lösta. Nu kan vi bara sitta ner efter jobbet på cafét utanför kontoret och se på karnevalen. Undrar förresten hur vi kommer hem sen, för de spärrar nog av vägen. Jaja. Det löser sig.
.
.

Vamos a sentir la misma sed.

.
Idag på spanskalektionen föreslog vår lärare att han kunde bjuda in TV3 på vår avslutning om tre veckor. JA ropade jag, medan Anneli blev lite vit i ansiktet bredvid. Trodde ju inte att han menade allvar. När vi sedan åt middag försökte jag lugna henne och menade att TV3 måste väl ändå ha viktigare saker att filma än två européer som försöker prata spanska. Det måste väl hända något större än så att visa i TV.
.
Sen tänkte jag efter och vi tittade på varandra under tystnad. Och fackalainen, jag insåg precis då att han faktiskt menade allvar. Vi kommer visas i dominikansk teve om tre veckor. Shitalainen på riktigt nu.
.
.

Te extraño más de nunca.

.
Jamen tu sabes. Nu har vi äntligen bokat bord på en av hotellets a la carte restauranger och ätit italienskt i en lugnare miljö. Vi var alla trötta efter en lång arbetsdag och flippade ur totalt. När oscar pratade svengelska och sa att "i wish i was nermare that room" och Anneli berättade att hennes efternamn betyder skägg på finska, bestämde vi oss för att gå därifrån.
.
Sen fortsatte vi att sitta och prata på Annelis balkong men hon var livrädd för att få in mygg i sovrummet och blev helt hysterisk när dörren var öppen mer än 5 sekunder åt gången. Vi hade jättekul men tyvärr visade det sig alltför snart att hela hotellkedjans ägare bodde ovanför oss och försökte sova. Så ja. Partykiller kan man ju kalla honom.
.
Nu är vi alla tillbaka på våra rum iallafall och ska försöka falla in i en sömn snarast. Vågorna slår in mot stranden utanför och min spotify chill-lista spelar i bakgrunden. Kommer nog sova ganska gott.
.
Sov gott ni med era små frön, vi ses snart!!! ♥
.
.

I FIX!

.
Vi har två dagar på en tvåveckors-period som är lite busy. Först är det flygplatsdagen som är ganska hysterisk. Folk är som sagt trötta, slitna och allmänt mosiga i hjärnan så det enda man vill är att få dem i säng så fort som möjligt. Problem som uppstår när de kommer fram på kvällen blir tio gånger större än normalt och det är inte rätt läge för oss att börja argumentera.
.
Den andra dagen som vi har mycket att göra är idag. Hade precis välkomstmöte för nästan 70 personer och när jag efter det meddelade receptionisten om att jag hade mycket jobb till honom skrattade han bara. Efter fem rumsbyten förstod han att det inte var ett skämt och nu har det mesta blivit fixat. I eftermiddag ska jag se till att knyta ihop säcken och så återgår vi till de övriga 12 lugna dagarna.
.
Allt är snart som vanligt igen. Puha!
.

Working in the carwash!

.
På en dominikansk carwash tvättar man inte bilen. Eller jo, det kan man också göra. Men carwashen är också ett diskotek. På kvällen säger man inte till sin kompis hej ska vi gå till baren? utan på riktigt säger man lets go to the carwash. Sen står man där och dricker öl och dansar till hög musik inpå småtimmarna.
.
Kom precis på att jag inte besökt carwashen en enda gång den här säsongen (nattetid), men i know how its going liksom.
.
Idag trotsade jag och Anneli dock dessa regler och körde dit för att tvätta bilen som var helt grå fast den egentligen ska va vit. Och så är den sne, men det kunde ju dom inte göra nåt åt. När vi anlände stod en gigantisk lastbil utanför ingången fullastad med öl som de höll på att packa upp i dominikanskt tempo. Alltså i slow motion. Så vi fick helt enkelt ta en annan väg och köra in över dansgolvet.
.
.

let me be empty and weightless

.

and maybe i'll find some peace tonight

.
Vi har vår näst sista ankomst idag med 299 glada och vita svenskar som hoppat in i flyget på Arlanda och hoppar ut ikväll här i Samaná.
.
Jag måste säga till en familj att de inte får det rum de har bokat första natten och kan byta till det imorgon. Hotellet har överbokat sig. Såna nyheter är normalt väldigt svåra att ge, och speciellt när gästerna precis har kommit fram. Det finns liksom inget bra sätt att säga det på. Ännu svårare blir det när de har flygit i 10 timmar och kanske genom halva Sverige före det. Fullt vuxna människor beter sig plötsligt som femåriga barn som inte fått den leksak de pekat på, och det är helt förståeligt. De är ju skittrötta. Hjärnan är en tvättsvamp.
.
Så jag ska försöka säga det så milt som möjligt och sen övertala dom att sova så vi kan prata om det imorgon istället.
.
Bra idé? Yes?
.

VEM KAN

.
Stoppa mig när jag bara rullar fram.

.
Idag gjorde jag som jag alltid har gjort de senaste veckorna. Vid varenda måltid, tre gånger om dagen. Tar först en liten portion, äter upp utan problem och tänker mmm.. gott. Jaha så går jag och tar en portion till. Hmmm.. Inte lika gott.
.
Tillslut när jag ändå pressat i mig allt och är så mätt att jag på riktigt tycker det är jobbigt att andas, så går jag och hämtar efterrätt. Och sen är jag så mätt och uppsvälld att det är svårt att resa sig ur stolen.
.
Varenda dag. Tre gånger om dagen. Kanske borde ha en gul keps på mig eller nåt så att ni vet vem ni ska gå fram till på flygplatsen om två veckor mami och papi. Nu är ju mina kollegor killar och min chef 20 år äldre än mig, så jag hoppas att ni inte tar fel och tror att nån av dom är jag. Men ha bara i åtanke att det är 30 chokladbollar 20 muffins kvar tills ni kommer.
.
Plus mat.
.
.
Its me mamma och pappa! I promise!
.

Fuckalainen!

.
GAAAAHH!!!
.
Igår fick vi ändrade upphämtningstider på tre olika utflykter för sju av våra hotell på Samanáhalvön. Tiderna ändras ofta och utan någon förvarning så det var inte så konstigt. Men det är ju ändå lite tids och energikrävande, att ändra i alla papper (till hotellboken, till lokalguiderna och till oss) och sedan skriva ut det här. Det tog ett bra tag kan jag säga!
.
Så idag när jag sjunkit ner i stolen igen för att återgå till vad jag egentligen skulle ha gjort igår innan de nya tiderna kom, får jag ett nytt papper. Med nya facking tider.
.
Damn you dominikaner som inte kan räkna ordentligt.
.

Can't you see that its just raining?

.

There aint no need to go outside.

.
Nej här regnar det faktiskt inte, solen skiner och kolibrin som bor i trädet nedanför har vaknat. Det har jag också förresten, godmorgon på er. Men det känns som att ni har varit vakna ett tag.
.
Idag ska jag och Anneli ha morgonservice i Las Galeras för ovanlighetens skull. Normalt är det Oscars område, ska bli spännande att göra något nytt och köra ut på spetsen av halvön för att se hur folket mår där. Nu råkar vi ju veta att alla inte mår så bra så det kommer säkerligen vara en busy morgon innan vi får vår välförtjänta frukost.
.
Vad ska ni göra små barn? Skotta fram bilen ur snödrivan? Klä ut er till micholingubbar för att gå till bussen? :)
.
Hihi. Nej kanske dags att vara tyst nu, kommer ju faktiskt hem om en månad.
.
.

Por que es el cielo azul?

.
IIIIIIH! Vi har fått lite uppgifter av vår spanskalärare.
.
Till att börja med har vi vår avslutning på kursen den 19 mars och då ska vi stå och berätta på spanska för en massa strangers hur vi har upplevt skolan. ÖHHH. Och som om inte det vore nog, ska vi dessutom svara på en massa frågor. Tror att det var totalt sex olika frågor och två av dom löd: varför är himlen blå? och varför är havet vått? och just ja, en till minns jag nu: varför blir handduken torr?
.
Liksom HALLÅ jag kan inte ens svara på detta på svenska, och så ska vi kunna det på spanska? Ibland undrar man ju vad man håller på med egentligen. Que pasa en mi cabesa liksom.
.
.
Om jag ser såhär söt ut kanske dom inte hör när jag säger fel?
.
.

WTF på riktigt alltså!

.
NU SNURRAR HON ÅT HÖGER!! Betyder det att jag plötsligt blivit skitbra på matte eller?
.
.
.
Förvirrande kvinna.
.

Falska förhoppningar!

.
Kollade precis min statistik och såg att sidan visats 76 gånger!! Men så tittade jag på den blåa linjen som visade att bara 3 läsare tittat. Och så kom jag på att jag ändrade designen igår och ja. Det är nog jag som öppnat sidan åtminstone 74 av dem gångerna.
.

Godnatt!

.

JA, ni har kommit rätt. Har bara haft för mycket fritid igen och gjort om bloggen lite. Fin va!
.
Nej men godnatt på er. Ni ska inte vara uppe såhär sent, klockan är faktiskt 4 på morgonen i Sverige. Gå och lägg er nu!
.
.
.

SPLASH!

.
Har en insekt på skärmen. Den kröp runt här för några dagar sen och jag ville inte ta bort den. Vill inte döda insekter och vågade inte vifta iväg den ifall den skulle flyga in i mitt hår och bygga bo. Men så när jag skulle sova smällde jag ihop datorn och glömde helt bort den.
.
Nu sitter den fast på skärmen och jag vågar inte ta bort den för det är äckligt. Jättesvårt att ignorera, måste nog be någon stark och modig man om hjälp snart. Tyvärr är jag fast på djungelhotellet eftersom båda bilarna är ute och kör så det får bli imorgon.
.
Förlåt lilla insekt.
.
.

Dessa araber!

.
Jag har på riktigt 28 vänförfrågningar på facebook. Dom heter Abdullah, Mehmet och Ahmed allihop och jag har ingen aning om ifall jag känner dom eller inte. Därför har jag bara låtit dom ligga och listan växer och växer.
.
Men så idag kom en ny vänförfrågning in från en svensk som heter Johan. Vem är detta liksom? Mailade och frågade om vi kände varandra och då svarade han nej och hur är läget. Han har nästan 900 vänner.
.
Känner sådär rent spontant att jag kommer avböja hans vänskapsförfrågning. Sorry Johan. Och alla Ahmedar där ute, hang in there. Snart kanske jag kommer på vilka ni är.
.
.

Målad!

.
Vi hälsade på vår söta läkare på kliniken idag (som vi blivit bra kompis med efter att ha besökt henne hundra gånger, senast igår med två gäster). Hon berättade då att hon är jätteduktig på att måla ögonskugga så vi gick med henne upp på rummet (hon bor ovanpå kliniken och jobbar ibland dygnet runt). Där hade hon sin lilla necissär med smink och jag tänkte att varför inte, klart hon kan måla lite ögonskugga på mig.
.
Det visade sig att det inte bara var ögonskugga hon ville måla på. Jag kom ut därifrån som en ny person och kände mig som om jag skulle på fest. Och nu sitter jag här på kontoret med otvättat hår, jeansshorts och flipflops. Med rouge, blå ögonskugga, kajal och mascara. Och en del foundation.
.
Och undrar varför folk kollar så konstigt på mig.
.
.

Make it stop!

.
.
.
.
Liksom WTF?
.
.
.

Illlustration!

Ett exempel på hur det ser ut ibland när jag ska kommentera Ankis blogg:
.
.

I have to admit I sometimes lied in those letters.

.
Idag hade jag kakaoutflykten för första gången sen förra året, då min kollega har blivit sjuk. Vi har en liten sjukstuga här, bara Oscar kvar annars har vi alla varit på kliniken av olika anledningar. Men nu är vi okej!
.
Dom hade iallafall gjort om turen lite sen sist. Och jag ogillar starkt att inte ha koll under utflykter. Eller i något sammanhang överhuvudtaget. Det blev lite svårt i början när vi delade in gruppen i två med min lokalguide i ena och mig själv i den andra. Vi skulle gå en ny runda på kakaofabriken där jag aldrig varit och till min hjälp hade jag en spansktalande kvinna. När vi kom in i maskinrummet och hon gladeligen förklarade på spanska vad man använde alla maskiner till kände jag att nej. Nu vill jag gärna vakna upp i min säng och läsa en bok istället.
.
Men det gick, på något sätt löser det sig alltid. Och jag överlevde den här gången också! Gästerna var glada när vi åkte tillbaka till Samaná på eftermiddagen så någonstans gick det alltså rätt. Och jag är så stolt över mig själv, för jag förstod nästan allt dom sa på spanska under dagen. Så pass mycket att jag kunde översätta för våra gäster. Och believe me, dom sa en hel del på spanska.
.
Och medan jag varit ute och åkt båt och buss har Barret flygit tillbaka från Bangladesh - välkommen hem lilla Barr!! Ser fram emot att höra dina berättelser!
.
Avslutningsvis vill jag bara säga att det tydligen var 23 minus i Sverige igår morse och 41 minus nånstans i Finland i förrgår. Och här står vi och fryser på balkongen när det kommer en bris och termometern visar 26 grader plus på kvällen. Tänkte bara att ni kanske ville veta det. Snart kommer mamma och pappa hit!
.

KOKO!

.
Haha, nu när jag skrev rubriken kom jag att tänka på mitt namn. Eller ja mitt smeknamn. Det betyder så konstiga saker överallt! Inte undra på att folk tittar konstigt när jag presenterar mig som Kicki.
.
I Frankrike är Kicki ett apnamn.
.
I Bosnien betyder Kickiricki jordnötter.
.
I Turkiet kallar man småtjejer som fnittrar för Kicki.
.
Här i Dominikanska Republiken är Kicki namnet på en kycklingkrydda.
.
Någonstans var det vanligt att döpa sina hundar till Kicki.
.
Det finns fler innebörder, it never ends alltså. Men det här är väl tillräckligt för nu. I think you got the pik.
.
Vi skickade precis ut ett trevligt sms till alla våra gäster där vi berättade om hur Columbus kom hit för att han missbedömde jordens storlek. Fick ett sms tillbaka från en gäst: Jag är skittrött på Columbus, lämna hans fotspår hemma och kom och festa med oss istället.
.
Well. I cant blame them.
.

Tills det ljusnar.

Ni vet det här med kärlek har alltid fascinerat mig. För jag förstår det inte. Jag förstod det inte när jag var liten, lika lite när jag var tonåring, och det spelar ingen roll hur många nätter jag legat vaken och grubblat - jag förstår det inte idag heller. Och det gör mig lika fascinerad som då.
.
Ta bara en sån sak som att bli kär. Och personen man är så hopplöst innerligt förälskad i besvarar inte känslan. Den här personen känner på riktigt ingenting liknande tillbaka. Du har svårt att kontrollera dina ben när du försöker gå, svårt att få fram orden och hör hjärtat bulta våldsamt i bröstet konstant. Och personen som framkallar alla dessa känslor reagerar inte ens på att du finns i samma rum. Reagerar inte ens på det.
.
Är inte det konstigt? Borde det inte finnas en tanke, en mening?
.
För sen när man insett att det faktiskt är kört, och man har spenderat otaliga tårar och lång tid på att acceptera det och gå vidare - då kommer man till den dag då man känner att nej. Gud vad skönt att det aldrig blev något mer mellan oss. Vi var faktiskt inte menade för varandra.
.
Men varför ska man då slösa bort så mycket tid på att tro det??!
.
Nej mamma och pappa, och alla andra ni som läser. Jag är inte kär. :) Och det här inlägget är inspirerat av någon annan. Jag började bara tänka lite.
.
.

.
Glad alla hjärtans dag allihopa! Eller som man säger på spanska - Feliz dia de San Valentino! Jag googlade det på turkiska också och översättningen löd: Happy Valentines day! Well. Det lät inte sådär jätteturkiskt men okej. Google translate har aldrig fel.
.
Mamma och pappa kan ni snälla köpa med lite lösgodis till mig när ni kommer? :) Hehe. Känner att när jag ändå börjat tjocka till mig kan jag ju lika gärna njuta av allt det goda på en gång. Innan jag börjar mitt hälsosamma liv igen liksom.
.
.
Den där bilden på tjejen som snurrar verkar faktiskt funka! Tack för era kommentarer! På riktigt alltså, jag kan inte ens försöka få henne att snurra åt höger som den gör för er. Och Ankis, som får henne att snurra åt båda hållen, det är ju bara hur coolt som helst!
.
Men nej matte är väl inte min starkaste sida kanske.
.
Nu ska jag ta bilen in till Samaná igen och ha eftermiddagsservice. Har inga geléhjärtan att bjuda på men vi har beställt 10 kilo godis från huvudkontoret med vår logo på, så det blir kanske lite godisregn i lobbyn. Dagen till ära. Sen ska jag tillbaka till djungeln och äta nudlar. Och växa så att det knakar.
.
Och just det - Anneli kanske ska köpa land och så småningom hus här! Vilket innebär att jag faktiskt kanske kommer tillbaka hit igen för att hälsa på. Vilket i sin tur innebär att jag kanske kommer ha användning för min spanska. Som leder till slutsatsen att shit. Kanske borde börja plugga lite nu.
.
Para mi familla:
.

.
.

Känslan av att vara bäst

.
Vi klarade det. Vi vann i-padsen!!!!
.
.
.
Tilläggas bör, att vi inte är helt säkra på vad det är vi har vunnit eller vad vi ska ha dom till. Jag och Anneli googlade lite nyss och den verkar ju sjukt cool! Men frågetecknet kvarstår.
.
Fast det spelar ingen roll för vi vet att dom är svindyra och att vi är bäst i hela världen som har vunnit dom!!!!!
.
.

WTF?

.
Den här bilden ska tydligen snurra åt olika håll beroende på vem som tittar på den! För mig snurrar den helt tydligt moturs alltså åt vänster, vilket innebär att jag använder vänster hjärnhalva mest, den kreativa sidan. Och om den snurrar åt höger älskar man matte och läser teknisk fysik. Så pappa och Tomas, stämmer det!? Snurrar den åt höger för er?
.
.
.
.
Okej alla mina hundra läsare, skriv vilket håll den snurrar åt för er, är sjukt nyfiken på om det är sant! Jamen svara då!!!

Mitt liv efter sommaren -11!

.
Tänkte börja med en roadtrip i Turkiet, besöka nya platser vid Medelhavskusten såsom Kas och Kemer, eventuellt ta mig längre österut (målet är Ararat-berget och Vansjön) för att sedan spendera lite tid vid nordkusten och bada i Svarta havet. Ha några dagar i Istanbul också innan jag reser vidare till mina favoritstäder längs med Egeiska kusten och hälsar på alla Mehmets och Mahmuts.
.
.
Sen vill jag hem och fika utomhus innan det blir för kallt.
.
.
Och det bästa av allt - fira jul med familjen. Efter att ha varit borta i ... vad blir det? Tre jular? :( Nej shitalainen, det är ju fyra.
.

.
Sen får vi se vart ödet bär! En idé är ju att studera i Istanbul. En liten kurs bara, kanske turkiska.
.
.
Och så skulle det ju faktiskt inte skada att tjäna lite pengar för en gångs skull. Jag och Jonte (Johanna) har funderat på att starta en blogg ihop, den skulle bli helt galen och där är jag helt säker på att vi skulle bli rika som troll!
.
.
Men så någonstans här ska jag också försöka starta eget och komma på ett sätt att rädda världen.
.
Nåja. Jag har ju målat mina tånaglar vita iallafall. Och det är alltid en början.
.
.
.
.

Herkes ne yaparsınız?

.
IIIIIH jag är så rastlös!
.
Kan inte sova, har absolut ingenting att göra. Eller jo det har jag. Detta är exempel på saker jag kan göra:
.
- Läsa om Side och förbereda sommaren.
- Skriva dagbok.
.
Båda dessa alternativ låter lockande men jag orkar bara inte ta tag i det just nu. Här är exempel på vad jag mer troligt kommer att spendera den närmsta tiden på:
.
- Ta bort mitt blåa nagellack på tårna.
- Måla tånaglarna vita istället.
.
Såattehhh.. Jamen jag gör väl det då.
.
.
Här är föresten voododockan / askfatet som Oscar gav till Daniel i julklapp, om ni minns den.
.
.
.
.

FML!

.
Tack Ankl, nu vet jag vad FML står för men tyvärr kan jag inte fatta innebörden helt eftersom jobbdatorn har spärrat sidan du länkade till. Och min dator deltar tydligen i snigel-SM så det får vänta tills jag kommer hem. Då ska jag göra en diskrensning också, vågar inte göra det utan en pappa och en Tomp i närheten. ♥
.
.
Förresten:
.
.
Ta med keso och örtsalt!! Dom har sjukt stora och billiga avokados här!
.
.
.
.

Rödis goes Vitis

.
Nu har dom hämtat Rödluvan och gett oss en ny vit bil istället. Vi vet fortfarande inte om vi ska kalla den för Svennen eller Finnen. Eftersom den är så vit alltså hihihi.
.
Har precis fått höra att Thomson fortfarande har resor till Sharm el Sheikh. WTF liksom? Dom har ju resor till Karibien under orkansäsongen också så ja. Dom gillar väl inte sina gäster så mycket kanske. Höhö.
.
Nej nu ska jag fixa lite inför ankomsten på torsdag. Efter den har vi bara två ankomster kvar på säsongen, hjälp! Och en av dom är mamma och pappa :D Jippi!
.
Ha det!

Svårtacklat


Det bästa med mitt jobb (förutom att man får betalt för att bo i exotiska och coola länder, lära sig allt om kulturen, historian och besöka alla häftiga platser som alla andra måste betala dyra pengar för att se) är att man kan göra folk så glada. Att kunna vända en arg eller förvirrad gäst till att bli glad eller intresserad är en skön känsla. Att överträffa folks förväntingar, att ge lite mer än de tror att de ska få.

På guideskolan sa dom att vi skulle se på gäster som klagade som att de gav oss ett litet rött paket. För när de klagar ger dom oss möjligheten att lösa problemet. Och jag känner verkligen så, jag blir på riktigt glad när någon kommer till mig med ett problem. Inte glad över att problemet har uppstått, men glad att de säger till och ger oss en chans att lösa det.

Men ibland är problemen lite svåra att lösa. Ibland har man svaret men gästen vill inte höra på eller förstå. Ibland gör det ingen skillnad om man lyckas ordna upp det som gått fel, för något kommer alltid att vara fel. Det kommer aldrig att bli riktigt bra eftersom problemet sitter djupare.

Idag kom en kvinna till mig och var djupt besviken på vår valsafari. Hon hade inte sett några valar. Det står klart och tydligt att vi inte kan garantera att man ser valar, då dessa djur lever fria i öppet hav och vi åker ut för att leta efter dom. Men nu var själva problemet inte att de inte hittat valar. Valarna fanns där, de hoppade och simmade på båtens vänstra sida i ungefär en halvtimme. Men eftersom kvinnan satt på den högra sidan i båten kunde hon inte se dom.

För det går ju absolut inte att resa sig upp och gå till den vänstra sidan.

Ibland är det bara lite svårt att hitta svar.

Hola Bandola!

.
Den 26 februari är det karneval och redan nu har de satt upp ett parisehjul och en liten berg och dalbana nedanför hotellet. Som jag hoppas att jag inte ser någon av våra gäster åka i, att se dem bygga upp parisehjulet var hjärtklappande nog. Om nån tänker åka i det kan de ju lika gärna boka en flygbiljett till Kairo när dom ändå håller på.
.
Sen springer det runt folk i gula dräkter på gatan och dricker Brugal (rom). Karnevalen har börjat, 20 dagar innan den egentligen börjar. Är man i ett land där de två viktigaste orden är siesta och fiesta så börjar man snart vänja sig vid folk som dansar på gatan, hög musik och brugalflaskor i varje hörn. Men de gula dräkterna kommer nog ta ett litet tag att vänja sig vid.
.
Läste i Ankans blogg att mami och papi har börjat dricka koleravaccin, kanske lite sent att säga att det inte behövs, hehe. Men man kan aldrig vaccinera sig för mycket! Bättre att vara på den säkra sidan och det smakar ju så gott också.
.
Det tog seriöst en kvart att lägga upp den här bilden, så säg att den är fin är ni snälla.
.
Vår bil gick sönder idag förresten. Jag och Anneli skulle köra tidigt till hotellet för att äta innan servicen. Och så startade den inte. Vår bil heter Rödluvan förresten eftersom den är röd, och vi försökte att få liv i henne igen genom att säga massa snälla saker och locka med bensin när vi kom till Samaná men ingenting hjälpte. Tillslut fick vi hjälp av vakterna, det började med en men snart stod två vakter, nyckelkillen som släpper in oss när våra nycklar är trasiga och receptionisten böjda över motorhuven på Rödluvan och petade på batteriet.
.
Dom fick igång henne med hjälp av en väldigt tveksam kabel som jag aldrig skulle ta i men som gjorde underverk i rätt händer. Samma kabel hjälpte oss att starta henne igen nu efter servicen när batteriet dog igen. Men vi beslutade oss ändå för att lämna Rödluvan på parkeringen och ta vår nya lilla GOL-bil tillbaka till hotellet. Det står GOL på bilen så vi kallar den för Gollan, men ikväll fick den även smeknamnet Enögat eftersom bara det vänstra hellyset fungerar.
.
Det är så spännande att köra runt här, på vägarna som är fulla av hål, vissa så djupa att man skulle fastna om man körde ner i dom, tuppar och kycklingar som springer runt tillsammans med hundar och små barn. Och så nu också dansande dominikaner i gula dräkter.
.
Nej men så att.... Godnatt!
.
.

Kendiiiiz

HAHA skickade precis en ny friendrequest till laserturken på facebook! Love it.

Knubbie!

.
Har plockat fram mitt gamla talesätt igen: hellre en glad tjockis än en sur smalis.
.
Och med dom orden fortsätter jag att trycka i mig bröd efter bröd med ett tjockt lager philadelphia-ost på. Och bara så ni vet, jag köpte inte någon low fat ost. Sånt är för sura smalisar. Och jag är påväg att bli en glad tjockis.
.
För övrigt hade vi en jättebra valsafari igår! Vi kom lite sent och var tvugna att äta lunch före safarin, vilket var lite oroväckande. Men det gjorde inget för bara efter 10 minuter på havet såg vi en valmamma och en valbebis! Bebisen (som säkert vägde 2 ton) gjorde baklängesvolter framför oss och verkade inte bry sig ett dugg om alla turister som stod upp i båten med kamerorna i högsta hugg.
.
Hur ska dom kunna veta att folk betalar typ 700 kronor per person för att få se dom hoppa omkring lite i vattnet?
.
Och jag stod där som en av turisterna, minus de 700 kronorna, med kameran redo framför mig. Tog ungefär tvåtusen bilder och alla föreställer plask. I skummet och stänket av vissa plask kan man ana en fena eller en valrygg.
.
Mådde som en prinsessa och hade en jättebra dag! Nu får ni ursäkta men jag måste äta lite mer bröd.
.
.
.
Såhär såg det ut två sekunder innan jag knäppte mina bilder. Så ni får en googlad bild istället för att se bättre. Oj vad mycket smulor jag har i sängen nu. :/
.
.

Piller löser alla problem!

.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
.
Det är sant. Iallafall det pillret jag precis köpte. Hoppas jag, allting hänger på det imorgon. Om det inte fungerar kommer dagen att bli ganska jobbig.
.
Tog med mig 300 pesos in på apoteket och bad om tabletten. 5 pesos kostade den, kände mig helt rik med mina tre hundralappar. Och så fick jag min lilla vita tablett och skuttade ut med ett léende på läpparna.
.
Extacy!!! Äntligen ska jag testa!
.
.
.
Haha nej, så roligt ska vi inte ha det. Jag köpte ett litet sjösjukepiller för imorgon ska vi nämligen på valsafari. Det finns ju runt 3000 knölvalar nu i Samanábukten och vi har fortfarande inte sett en enda från balkongen, så nu är det dags. Det går inte att undvika längre. Vi ska ut på havet.
.
Hjälp.
.
Vi gjorde det förra året också och jag såg inte en enda val. Dom var där, men jag var inte det. Jag låg på golvet på toaletten och tror på riktigt att jag var grön i ansiktet. Hujedamig, det var inte värt pengarna!! (driiiiver, betalade inget såklart) :P
.
Så ja, jag har laddat upp för morgondagen med tablett mot sjösjuka och mp3 med laddade batterier. Musik hjälper när man mår illa. Iallafall för mig. Och så har jag varnat alla och sagt att om jag sitter och gungar fram och tillbaka med hörlurarna i öronen - PRATA INTE MED MIG!
.
Äh, det kommer gå jättebra. För övrigt har jag inte hört nåt mer från Barret sen andra mellanlandningen, please uppdatera mig? Och TACK för pengarna, jag har messat henne nu. Vad är klockan i Bangladesh, den måste ju vara helt åt andra hållet från där jag är? Och pappa mår du bra? Anneli skrev om krocken men också att du mår helt bra, men vill bara dubbelkolla. Mår du bra???????
.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
.

And.. ACTION!

Nu har jag fått uppdateringar från mina egypt-kollegor som återvänt till Sverige på obestämd tid. Tydligen har alla gränser till Sharm el Sheikh stängts, bankomaterna har tömts på pengar, inga nya leveranser får lov att komma in vilket innebär att utbudet på restauranger och supermarkets är väldigt begränsat. Det har varit lite tumult i gamla marknaden som nu också stängt ner alla butiker men annars har det varit lugnt.
.
Det som förvånade mig mest av allt det här var trafiken. Inga bilar kör på gatorna längre!!!! Min kollega berättade att det liknar en spökstad.
.
Jag är om möjligt ännu mer orolig för mina vänner där nere nu. Har haft lite kontakt med dom på facebook och de som befinner sig i Kairo verkar vara okej. Nu är jag mer orolig för alla som är kvar i Sharm el Sheikh. De som bor där är ju enbart där av en anledning - pengar. Och pengarna får de från turisterna, som inte finns kvar längre. När gränserna är stängda kan de inte ta sig hem till familjerna i Kairo, Alexandria eller vart de nu bor i landet. De får inte tag på pengar och hur länge ska de överleva utan tillgång till en inkomst och med ett sådant mer och mer begränsat utbud av mat?
.
Hoppas verkligen att allting lugnar ner sig snart.
.
Skulle egentligen blogga om något helt annat men kommer inte ens ihåg vad det var nu? Så det blir nog en dusch och frukost på hotellet istället. Ahhh. Frukost är så gott. Jag och omelett-mannen har blivit bra kompisar.
.
.
Walking like egyptians i den vita öknen (västra öknen, bestående av kalksten).
.
.
Jag och Annika besteg Moses-berget förra vintern.
.
.
Röka sisha med Sheikh Hussein i Sinais öken.
.
.
Karem och Pola, saknar alla Travcos guider så mycket!! Påväg till St Katarina-klostret.
.
.
Korallrev vid Ras um el Sid. Som ett akvarium under vattenytan och minst 20 meter djupt.
.
.
Solnedgång i Sharm el Sheikh. Påväg hem från jobbet.
.
.

BTW


Har fått sms från Barret som är påväg till Bangladesh och inne på andra mellanlandingen nu. Vill så gärna svara men har inga pengar på min svenska mobil (numret som slutar på 51502) (tror jag) (HJÄLP jag vet inte mitt eget nummer längre! Kan inte testringa för signalerna går inte fram).
.
Hur som helst, ville jag be er om en liten liten (jättestor och viktig) tjänst. Snälla snälla zneeella snela hestar kan ni fylla på min mobil med 100 kronor? Hade gjort det själv men kan inte göra det just nu, skulle uppskatta det jättemycket! Vill kunna svara på alla Barr-sms som kommer. ♥
.
:)
.
TACK!!!!!


Egypten :(

.
.
Har inte skrivit nåt om det innan men börjar bli riktigt orolig nu. Det är bara så hemskt att se alla bilder från Kairo - staden jag har besökt så många gånger och som jag älskar, trots att den är helt kaos. Nu är det ju bara tusen gånger mer kaotiskt. Jag känner inte igen det alls. Egypterna som annars är så rädda för att stå upp mot dom med högre rang har verkligen gått igång nu. Och jag är glad för deras skull, för att de äntligen vågar stå upp för sig själva och inte bara accepterar allt och rättar sig efter hiearkins ordning.
.
Hoppas bara att det här kommer sluta på bästa möjliga sätt. Om det Muslimska Brödraskapet får makten kan det gå precis hur långt som helst. Landet går, som så många gånger tidigare, en osäker framtid till mötes men den här gången följer världen dem varje steg på vägen.
.
Mina kollegor har evakuerat tillsammans med våra gäster, trots att det har varit helt lugnt i de områden där vi har befunnit oss. Är så sjukt stolt över dom, de har verkligen haft en otroligt tuff säsong i vinter med hajattacker, sandstormar, regnoväder (i Egypten där det normalt regnar 2mm per år) och nu demonstrationer som fick ett drastiskt slut på säsongen.
.
Tankarna går ut till mina egyptiska vänner där landet över. Internet har äntligen börjat fungera igen men det är svårt att få kontakt med alla och flera av dom bor mitt i Kairo. Har en sån ledsen känsla i hjärtat av rädsla för att inte kunna återvända. För att inte få möjlighet att träffa dom igen. Men någonstans känner jag ändå en trygghet till landet och tror inte att turismen kan hållas borta under alltför lång tid.
.
Suezkanalen är stängd. Turister och resebyråer från världens alla hörn drar sig tillbaka. Därmed har landets två största inkomstkällor gått förlorade. Vad gör servitörerna på Musa Rest och White Rose nu? De bodde mitt ute i öknen och livnärde sig på alla turistbussar som stannade på vägen till Kairo för att äta frukost eller dricka kaffe. Vad gör beduinstammen vi brukade besöka varje vecka? Tack vare de regelbundna besöken fick de råd till mat och vatten. Hur klarar de sig nu? Är Khan el Khalilis basar fortfarande öppen? Vad gör alla underbara människor som arbetar för Travco, landets största turist och researrangör? De hade svårt att överleva på den lön de fick, som dessutom användes till att försörja hela familjen - hur klarar de sig nu? Ju mer man tänker på det, desto värre blir det. Det är ju hur många som helst som endast livnärde sig på turism, hur ska de kunna få mat på bordet utan sina arbeten?
.
Jag kan bara önska Egypten det bästa av hela mitt hjärta.
.
.
Mina tankar går ut till er.
.
.

Bangladesh!


Lilla barret åker till Bangladesh imorgon, hujedamig!

Men hon kommer få det jättebra där tror jag och uppleva massor av spännande saker. Det är verkligen kul att dom får möjlighet att göra en sån resa. Har googlat lite bilder från landet, vissa är jättefina och andra är ehh.. lite creepy.

Det här är ju verkligen jättevackert. Tror att det är i en av nationalparkerna.

Det här är ju verkligen jättevackert. Tror att det är i en av nationalparkerna. Åk dit!!



Titta, båtuppvisning! Eller.. Slåss dom om fisken? Kanske bäst att undvika för säkerhetsskull.



Jättefin bro, gå på den!! Men akta dig för bilar och gå inte ensam.



Åh titta, det är ju jättevackert. Men bada inte där. Det kan finnas krokodiler. Tror jag.



Barret... PRATA INTE MED HONOM!!!!!!



ÅH VAD FINT!! tänkte jag. Tills jag såg att det var.. ehh.. översvämmade hus.



Nå men liten.. Åk inte kastrull i vattnet!!



Men ovarall ser det ju jättevackert ut. Undvik översvämningarna och bada i vattenfallen.



Imorgon är du här mannen!!!! Ta hand om dig!!!!


♥ ♥ ♥

Vi ses snart!


RSS 2.0