AJ!!!!!

.
Kom precis på någonting som fick mig att bli lite stirrig.
.
VI HAR SPANSKAPROV IMORGON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
Jag och Anneli har på riktigt vårt första prov i spanska imorgon kväll och jag har fortfarande inte pluggat någonting. Det här är inte bra. Och jag vet att det inte är bra. Och ändå ligger jag kvar här och skriver och äter nötter utan en tanke på att gå och slå upp spanskaboken.
.
Men jag ska. Snart.
.
.
Ånej varför får jag plötsligt flashbacks från skolan? Det här är inte okej! Inte okej im telling you.
.
.

Goes America!

Jo men jag var ju i Puerto Rico, och det är jättefint (har tagit bilder men de ligger i kameran så ni får helt enkelt föreställa er med hjälp av min målande beskrivning - jääättefint).
.
Det första jag såg på flygplatsen var - JA JUST DET! McDonalds. Höll på att skriva McDonalds Delux. De borde ha en ny meny som heter så. Enbart tillgänglig för dom som bor i Dominikanska Republiken, en extra stor burgare med extra allt speciellt saltgurka och ost. Och så självklart homedelivery från Puerto Rico.
.
Jag menar HALLÅ? Om vi har två IKEA i det här landet borde vi ju åtminstone ha en McDonalds. Det är ju nästan lite illegalt.
.
Sen hittade jag en turkisk restaurang också men hade inte råd med någon kebab eftersom dom kostade svinmycket. Istället drack jag ayran, det var också mums. Och lyssnade på en turkisk fotbollsmatch.
.
Min taxichaufför tjatade om att jag skulle smaka mufunghu som tydligen är en typiskt Puerto Ricisk rätt gjord på mango. Men hallå, det finns hamburgare och kebab? Och så beställde jag lite kinamat en kväll. Ahhh.
.
Men nu är det back to reality. Jag är tillbaka i djungeln med en burk salta coctail peanuts som enda sällskap och svarar på mail från gäster, säljare, reklamationsavdelningen, utflyktsavdelningen och lite annat roligt. Sen ska jag göra schemat, det ska bli kul! Och solen skiner och palmerna svajar och kolibrisen flyger och ja, ni vet.
.
Ha det!
.

Ånej minnen...

Min kära gamla kollega från Gran Canaria skickade precis en bild på oss till mig. Jag hade faktiskt lyckats förtränga den. Och nu ligger den uppe på min wall på facebook. Det känns ju... Sådär.
Japp! Här får ni, enjoy. Jag bjuder på den.

När man är hungrig kan man inte tänka.

Jag menade såklart WHOPPER! på BK, inte QP. Var så inställd på Donken att jag inte kunde tänka klart. Det kan jag inte nu heller, alla mina cravings finns kvar och det är ganska svårt att fokusera på reklamationer och lönerapportering för tillfället.
.
Men vet ni? På fredag flyger jag till Puerto Rico! Och vet ni? Puerto Rico hör till USA! FATTAR NI!???
.
.
USA = MC DONALDS PARADISET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Everyone's got some place they have to be.


And everybody hurts a little less then what they say.

This much is true - Amy McDonald


ÅNEJ! Nu fick jag värsta cravingen efter McDonalds, varför heter hon så i efternamn!? Det godaste jag ätit sen jag kom var en QP Cheese & Co på Burger King i Santo Domingo. ♥

Det är inte sant egentligen för jag har ätit så mycket annat gott också, söthummer, jätteräkor, kyckling i jordnötssås, massa olika sorters ostar och allt annat som finns på Cayacoas buffébord. Men eftersom vi förätit oss på buffén där mår jag numera på riktigt illa när någon föreslår att vi ska åka till Cayacoa och äta lunch.

Idag köpte jag till exempel en enkel grön sallad för att slippa åka upp och äta på hotellet. De har så sjukt god mat och det finns massor att välja mellan, men efter två månader är det inte lika kul längre. Men dont worry mamma och pappa, jag avvänjer mig nu så när ni kommer är jag säkert sugen på den igen!

Men jag skulle på riktigt betala sjukligt mycket pengar för en cheeseburgare från McDonalds just nu.



Och jag fattar inte hur jag kan göra såhär mot mig själv!!! Varför googlar jag bilder på allt jag vill ha och vet att jag inte kan få? Skulle på riktigt betala tusen svenska kronor för att få äta mig mätt på McDonalds ikväll.

Homedelivery? Någon?


HMPF.


Idag känner jag mig diskriminerad. På riktigt alltså! När jag ska kommentera i min systers blogg (annnelis.blogg.se, kommer inte ihåg hur man länkar hehe) så måste jag ju skriva in ett lösenord. Och då är det som vanligt bokstäver i ett fält som man ska skriva av. Anledningen är ju för att datorerna inte kan läsa texten, så det är för att försäkra sig om att det är en människa som sitter där och skriver och inte ett virus. Om jag fattat det hela rätt alltså.

Så det kan ju faktiskt stå precis vad som helst, det kan stå "KORV" jättetydligt och poängen blir ändå detsamma. Men när jag ska kommentera får jag helt omöjliga lösenord!! "C,24 OsceW8is" är inget som skulle förvåna mig i denna ruta till exempel. Och inte nog med att skriva jättekonstiga lösenord i olika färger med bokstäver som sitter ihop och är nästan omöjliga att urskilja från varandra, så har den mage att va kaxig också!

När jag skriver fel kommer det upp en ny omöjlig text och under rutan står det: Var god skriv rätt ord nästa gång.

Mummel mummel grrrrrrr. Så Siss, mina inlägg har mycket möda bakom sig! Njut av dom!

Och påminn alla där hemma om att jag har världens craving för hemlagade köttbullar, stuvade makaroner och lingonsylt och har haft det i flera veckors tid. Vill äta det varje dag under de tre veckorna jag är hemma!!

Tack det var allt, nu ska jag kolla film och sova. ♥


Mi llave no funciona. :(


Igår kväll när vi kom tillbaka till Djungelhotellet efter att ha kört runt halva landet och planerat en ny utflykt, hände det som bara händer i våra värsta mardrömmar.

Nycklarna till rummen fungerade inte.

Här bör återigen poängteras att vi bor på ett Djungelhotell med betoning på djungel som faktiskt egentligen är stängt. Vilket innebär inga restauranger, inga barer - ingen reception. Inga nya nycklar. Klockan var runt tio på kvällen, vi hade varit igång sen klockan sju på morgonen och var lite slitna.

Men som tur var, hade vakterna vid porten en extranyckel och kunde släppa in oss. Vi kan fortfarande inte komma in på egen hand men får förhoppningsvis nya nycklar idag. Av någon någonstans.

Så imorse hade jag bestämt mig för att simma igen! Det blev faktiskt 16 längder, helt otroligt. Men jag hade helt glömt bort vår nyckel-incident från igår kväll så när jag slog igen dörren endast iklädd bikini och handduk kände jag att shit, just det ja. Hur ska jag komma in igen?

Det löste sig den här gången också, en annan vakt fanns till förfogande och kunde släppa in mig. Försökte gå så snabbt som möjligt framför honom eftersom jag inte orkat rakat benen i tron om att ingen ändå skulle se mig. Undrar hur många gånger jag blivit utelåst (och innelåst) nu totalt.


Hablamos español.


Har nyligen kommit hem från Cabaréte, suttit i bil i 6 timmar och är lite schliten i rumpan och ryggen. Och om tio minuter ska jag åka på spanskakurs.

Vi lär oss sjukt mycket! Eller rättare sagt - vi borde lära oss sjukt mycket. Om vi kom ihåg allt vi har skrivit ner skulle vi nästan prata flytande spanska vid det här laget. Men jag är fortfarande på estoy un libro-stadiet så någon dag här snart ska jag och Anneli sätta oss ner och skriva spanska meningar till varandra.

Vår lärare har föresten en megafon i halsen. Han pratar på riktigt så högt att man får ont i öronen ibland! Och då PRATAR han. Man blir ju mörkrädd av att tänka på hur han låter när han skriker! Första lektionen var vi helt oförberedda och satte oss längst fram i klassrummet. Och höll på att dö. Iallafall att bli döva. Nu sitter vi alltid tryckta mot väggen längst bak och hoppas att han inte ska komma närmare.

Dios mio alltså!


Im not, not sure, not to sure how it feels.


Har köpt Spotify premium och lyssnar på Silverchair - Miss you love. Länge sen!

Älskar min balkong och min säng. Älskar hela hotellet vi bor på nu, så lungt och tyst. Imorse gick jag upp kl 7 och simmade tio längder i poolen. Ingen var där och det enda som hördes var vågorna som slog in mot stranden nedanför och mina egna andetag.

Eller flämtningar ska man kanske säga. Tio längder var tuffare än jag trodde! Och fattar ni att jag först tänkte simma 100. Snacka om att överbeskatta sin egen vältränighet. Men så tänkte jag att okej 100 är nog lite väl mycket, jag börjar med 50. Och innan jag kom ner till poolen sänkte jag till 25. En bra mjukstart tänkte jag.

Så kom jag upp där ur poolen efter tio längder och kunde inte andas normalt förrän jag var tillbaka på rummet igen.

Hujedamig! Men snart så. Några morgnar till sen sitter de där 100 längderna som smort.


Utsikten!




First impression lasts.


Into the wild!


Är halvledig idag och Anneli är helt ledig, vi har planerat at hit the pool! Rätt coolt att vi har vårt egna hotell (delar med typ 5 andra guider) med ca 150 tomma rum, egen strand, egen pool och en stor bred lobby med högt tak som står öppen bara för oss. Det känns faktiskt kungligt.

Men Anneli var väldigt tydlig med att ingenting händer före kl 10 idag och jag höll ivrigt med igår kväll, trött som ett får, men nu när jag varit vaken sedan kl 07.30 börjar det sprattla lite i benen.

Jag sitter på min säng nu, en bred kingsize-bed med höga pelare i varje hörn av mahognyträ. Och till höger finns balkongen, hela hotellet är byggt i viktoriansk arkitektur så balkongen är vit med små detaljer utsnirade här och där och jag har full havsutsikt, eller rättare sagt full utsikt över Samanábukten. Knölvalarna som kommer hit varje år har redan setts av både gäster och lokalbefolkning så snart kommer vi helt säkert att kunna se dem direkt från balkongen.

Så det här är ju inte helt fel! Och - jag har äntligen packat upp. :)

Mamma, pappa  (och Tomas): när ni kommer får ni bo både här och på ert inbokade hotell om ni vill. ♥


Carpe diem. Fast inte just nu.


Vet att man ska leva i nuet och allt det där. Men just nu är mitt huvud så fyllt av tankar på framtiden.

Ligger i sängen i mitt nya rum på Djungelhotellet. Vi fick inte bo kvar på vårt gamla hotell eftersom det blev fullt och nu har vi hela det här oöppnade hotellet för oss själva. Det är så tyst och lugnt och vi har full havsutsikt från balkongen.

Jag njuter lite. Men tänker mest. Och kommer inte fram till nånting vettigt alls.


Vad är klockan?


Såg att kl 6 på morgonen skulle det vara någonting så att man inte kunde läsa eller publicera bloggar.. Klockan 6 i Sverige är alltså kl 1 på natten här... Vilket borde vara väldigt snart, orkar inte kolla på mobilen i fotändan av sängen. Så jag bara skriver så får vi se om det går eller inte!

Idag hade vi en tre timmars flygförsening. Vi kastade i oss frukosten och åkte till kontoret för att ringa runt till alla gäster innan de lämnade sina rum och ge den nya upphämtningstiden från hotellet. För även fast vi skickat sms till alla kommer ju sms:en inte alltid fram. Radioskuggans paradis, thats where i am. Jaha sen fixade vi massa annat och jag bokade om flyg till gäster innan vi slutligen hämtade upp dom och körde till flygis.

Fick lite panik när ett flyg landade precis innan vi kommit fram.. Om det hade varit vårt skulle det innebära att alla våra 300 gäster kom ut samtidigt som vi skulle hjälpa 300 gäster att checka in. Men som tur var kom flyget från Toronto och vi kunde pusta ut. Fick flera hejdå-kramar och hade en allmänt trevlig tid på flygis!

Nu har jag hjälpt gäster att byta rum, svarat på hundrafemton frågor och fixat matlåda till Oscar som kom hem senare än mig, efter att middagsbuffén stängt. Och så har jag hittat en liten ödla i mitt rum, en bebis, jättesöt.

På vägen upp från mitt gamla rum till receptionen såg jag följande djur: kolibris, eldflugor, getter, en gris, en jättestor padda. Och utanför mitt nya rum igår satt en spindel som utan att överdriva var lika stor som min hand.

I like it!!

Nej nu ska jag sova, har välkomstmöte imorgon och vet att vi har 30 gäster som blivit ombokade från ett annat hotell och många av dem är fortfarande arga av någon anledning. Och speciellt en dam, som lyckligtvis var full när hon kom och inte kunde vara så aggro, men som troligtvis kommer gå till attack imorgon.

Så hejdå 13 januari och Kims födelsedag - hej skönhetssömn!!!


Spanglish!

Ikväll är det dags för en välbehövlig spanskakurs igen. Nu bjuder jag på några felsägningar:
.
Säkerhetsvakt i Santo Domingo frågar mig om jag är gift och jag försöker få fram att jag inte vill ha kille för jag vill vara fri.
Jag: No, no estoy cansada.
Vakt: Tienes novio? (har du pojkvän?)
Jag: No, no quiero, estoy libro. (nej, jag vill inte ha, jag är en bok.)
.
= Oj, det hette visst libre. Fast det kunde man inte heller säga.
.
Jag vill fråga en kille på hotellet om han kan sätta upp vår termometer nära poolen så att alla gäster kan se den.
Jag: Cerca el basura por favor! (nära papperskorgen tack!)
.
= Hehe. Pesina hette det ja.
.
Jag går ner till vår utflyktsavdelning med avsikt att säga: hej! Jag har en sak åt dig!
Jag: Hola Kathline! Tengo una casa para ti! (Hej Kathline! Jag har ett hus till dig!)
.
= Cosa! Inte casa!
.
.
Nu kommer jag inte på fler men det är många och listan blir längre. Ha tålamod!

Lakrits!


Kom inte på någon annan rubrik, har precis ätit pingvin-lakritsar som jag äntligen lyckats ta bort från tänderna. Ahh. Idag har jag varit i Los Haitises nationalpark på utflykt med 51 gäster. Vi har sett pelikaner, fregatter, mangrovträsk och grottor och jag var väldigt nära att somna när vi hade två timmars sol och bad på bacardi-ön. Vilket innebar att jag satt i strandbaren och drack vatten medan gästerna chillade på stranden!

Ikväll åker jag och el chefe till Sanchez för lite pica pollo och spanskaövning på fritiden och imorgon kör vi vidare till surfparadiset Cabaréte för att kolla på ett par hotell. Har lite i-landsproblem, vill ni höra?

1. Har tröttnat på buffén. Är hungrig i magen men mår illa i halsen - Anneli var det inte du som kände så förut? Hur får du bort det??

2. Ska flytta från min villa vid stranden till en lägenhet i en annan villa uppe vid receptionen. Vet dock inte när jag ska flytta och packar in och ut sakerna ur väskan hela tiden.

3. Ööööhhh. Det var nåt mer. Har haft så många i-landsproblem på sistone att jag börjar fundera på att flytta in i ett riktigt dominikanskt hus för att få lite perspektiv.

För det är inte okej att klaga på att man äter för mycket gratis mat i ett u-land! Not okej i say!

Besitos!

Loca loca loca!


Jag Anneli och Jens ska börja spanskakurs ikväll! Önska oss lycka till! (Tänkte berätta lite om mina felsägningar men hinner inte för nu ska vi tydligen gå. Nästa gång!)

RSS 2.0