Gotta get that

 BOM BOM POW!

God eftermiddag mina kära vänner. Försöker banka lite vett i en turk som tror att jag ska komma till Marmaris för att besöka honom. Nein danke!

Igår firade vi midsommar i nationalparken Millipark där vi åt tårta, sjöng happy birthday för vår förvånade servitör, solade och åkte trampbåt. På kvällen åt vi på en jättemysig restaurang där servitörerna hade randiga kläder så det såg ut som om de precis blivit utsläppta från fängelset.

Sofie: Is it nice to be a free man?
Randig servitör: Yes it is very nice.

Men tror aldrig de fattade våra fängelseskämt. Har de randiga fängelsedräkter i Turkiet? Har vi ens det i Sverige, eller är det bara i Björnligan?

Hallå ja!


Idag har jag inte alla chipsen i påsen.

Vi åt på Burger King idag och sen körde jag o Pauliina hem för att sova lite i siestan. När jag stod utanför dörren hittade jag inte mina nycklar. SKIT! tänkte jag, jag glömde dom på Burger King. Så tillbaka in i bilen, köra till stan, gå till BK, där de inte har en aning om vart mina nycklar är. Sacre blèu, liksom. Kanske på Tuntas. Så in i bilen igen och köra i slow motion genom tät trafik till vårt hotell där vi hade service imorse.

Och upptäcka att nycklarna ligger på sätet bredvid mig.

Tror jag ska sova lite nu. Glad midsommar på er!


Nostalgi.


Det finns så många underbara platser i världen. Verkligen. Just nu längtar jag tillbaka lite till Dominikanska Republiken, till Samaná-peninsulans outforskade stränder och vattenfall, till baren vid kontoret där vi åt pica pollo till lunch och lyssnade på bachata, till naturen som är så mycket vackrare i verklighten än på bild och där varje foto ser ut som ett vykort. Saknar de små stånden intill vägen där man kan stanna till med bilen och köpa fisk och kyckling för tre svenska kronor. Saknar till och med groparna i vägen, som fylldes med lerigt vatten under regnperioden i vintras och hur vi alltid tvekade innan vi körde ner i dom, eftersom vi inte visste hur djupt vattnet borrat sig ner, och om vi skulle fastna eller komma upp på andra sidan.

Men jag har drömt om Egypten också. Igen. Drömmar om pyramider och allt som finns kvar att lära inne på det egyptiska muséet. Om Kairos kaotiska gator med stillastående trafik och bilar som tutar mer än hundra gånger i minuten. Tro mig, jag har räknat. Och Khan el Khalilis glada försäljare och servitörer som skiner upp i hela kroppen när vi kommer gående med vår grupp.

Och nyss läste jag min systers blogg och fick Sverige-abstinens också. Svensk solig sommar med svala brisar, spela kort på stranden och äta glass vid Fyrisån. Sitta i gräste på tomten och läsa en bok. Gå till stan och glädjas över att man inte behöver ha jacka på sig!

Mest av allt saknar jag min familj. Har det jättebra här, och även fast Kusadasi är lite annorlunda än Marmaris och Alanya, är jag glad över att vara här. Oavsett vad som händer i framtiden, är jag övertygad om att jag kommer återvända till Turkiet fler gånger. Men familjen, ni fattas. :(

Inte okej!!


Var helt sjukt trött igår. Minns inte när jag senast sov så djupt. När servicemobilen ringde kl 06.05 visste jag inte vart jag var. Och jag förstod inte vad det var som lät. Efter ett par sekunder kände jag igen signalen och efter ytterligare några sekunder famlade jag efter telefonen på nattduksbordet. Men efter att ha tryckt på svara-knappen, hade jag ingen aning om vad jag skulle säga. Hur var det nu man svarade? Och när jag slutligen fick mål i munnen hör jag dessa ord i mitt öra:

 - Hej jag bor på Ida och undrar när bussen hämtar oss idag till flygplatsen.


AAAARGHHHH!!!!

Alltså snälla människor, vi säger det på bussen från flygplatsen och det står i välkomsmaterialet - tiderna står i hotellboken. Den ligger i receptionen, fullt synlig, och om ni nu inte lyssnat på guiden på bussen och om ni inte har tittat i ert välkomstmeterial. Snälla, jag menar SNÄLLA, ring iallafall kvällen före. Klockan sex samma morgon som ni ska åka, är inte riktigt okej.

Efter detta samtal var jag totalförvirrad, och fattade inte varför jag ställt alarmet så tidigt. Glömde helt bort att vi hade nya bokningar och var tvugna att åka till kontoret innan flygplatsen. Ställde därför om alarmet till den tid vi brukar gå upp och vaknade därmed fem minuter innan vi skulle åka.

Tillbaka hemma nu och har en timme kvar tills välkomstmötet börjar.


When I wake up...


I bilen.

Jag
(sjunger): And I will walk 500 miles, and I will walk 500 more...
Sofie: Jamen alltså du kan ju bara gå hem härifrån!


Underhållande kväll!


Man har verkligen konstiga konversationer med turkarna ibland. Speciellt i basaren.

På lördag är det midsommarfest och vi ska ha hatt på oss. På vägen hem från Yucca kollade vi på hattar.

Turk: You wanna buy the hat or not?
Jag: Not now, maybe I'll come back later.
Turk: My grandmother also said that she would come back, but she never did.
Jag: Aww..
Turk: If you dont come back in this life, come back in the next!
Jag: OK I will come back in next life. :)
Turk: Good!
Jag: But what if I'll be a tiger in next life, do you still want me to visit your shop?
Turk: Maybe I'll be a lion.
Jag: Yes maybe. But will you still work here then?
Turk: Lion eats tigers....

Och så envisas alla med att ropa HELLO SPICE GIRLS! efter en när man är fler än två tjejer som går tillsammans.

Sofie: Who am I in Spice Girls?
Turk: Paris Hilton.
Sofie: She is not in Spice Girls!
Turk: Britney Spears?
Sofie: ... (börjar gå därifrån)
Turk (desperat på rösten): Jennifer Lopez?!

Åh, så underhållande! Nu ska jag titta på det regnar hamburgare och sova. Köpte den i Mexiko, hoppas den inte är på spanska.


Hej pappa =)

Hej!

Jag har inte pengar på min mobil, bara för sms till turknummer, så jag svarar här.

Jag har hört om prinsessans bröllop men har inte följt det. Har förstått att det är stort därhemma, och hoppas det var spännande när ni såg det i TV =) Ni såg det i TV va?

Skriver endel om danska för att Sofie är dansk och jag umgås en heldel med henne. =) Och så tänkte jag att det är bra att ni lär er lite tills ni träffar henne hehe.

Så här kommer en liten dansk ordparlör!

SV                            DK

Hej                     =    Haj
Hur mår du?      =    Hvordan har du det?
Bra                     =   Fint
Förstår inte        =  Förstår ikke
Prata svenska tack = Snakke svensk tak

Hejdå                 = Adjö

Så. Lycka till =)

Snart kommer ni!!!!!!!!!!!!!!!!!


Åh! Sött.


Älskar verkligen turkar, dom är så hjälpsamma. Minns ni katten som pep hela natten och gömde sig i busken när jag gick ut för att hjälpa den?

Samma katt pep som en galning nyss och det visade sig att den krupit in i olje/bensintanken på en bil utanför. Vet inte exakt var den var eller hur det gick till, men poängen med detta inlägg är att turkarna var så otroligt söta när de upptäckte detta.

I runt tjugo minuter försökte de locka ut katten på alla möjliga vis, det var minst fem turkiska män och en kvinna som stod runt bilen och hjälpte varandra att få ut katten. Det hjälpte inte, så de satte på sig gummihandskar och stack in armen över bakhjulet. Kocken, managern, receptionisten - alla var där. Och tillslut, tillslut plockade de ut en liten sotig kattunge som antagligen andats in för mycket bensin för den låg helt lugnt i armarna på den turkiska kvinnan.

Inte ens då gick dem, alla stod kvar och kocken kom snabbt ut med ett fat ost som de matade katten med. Det är bara helt otroligt sött, vi blev nästan tårögda när vi stod på balkongen och applåderade.


Såndär!


För att ära Danmarks vinst igår, vill jag lära er lite nya danska ord.

Långben på danska heter fittmule.

När ett barn skriker mycket i danmark kallar man barnet för en bajs.

Ja, det finns fler men kommer inte på dom liiige nu. Här får ni en danmark-bild istället från igår!



Och bilden är inte så posig som den ser ut, jag håller upp handen sådär för att ni ska se mitt nagellack. Faktiskt.


Hurra!


Hemma från Söke! Det är så otroligt billigt där alltså. Jag o Sofie gick in i en liten butik det första vi gjorde, med orden vi behöver ingenting, vi kan bara titta vad de har och kom såklart ut med varsin påse ögonskuggor, nagellack, tejp, eyeliner, nagellacksborttagning, nål & tråd, skoputs och annat jag inte minns. Allt för en lira styck. Vi ska måla våra naglar röda och vita till ikväll och ha danmarks flagga på kinden.

GO DANMARK!!

Sen gick vi in i en underklädesbutik där jag köpte två BH:ar för 2,5 lira styck och trosor för 75 korus. Alltså det är helt sjukt.

Så familjen, detta är ett litet smakprov vad ni kommer få uppleva på er semester:

Sirince
Söke
Selcuk
Båtutflykt
Efesos
Galet god mat

Efesos för er som inte redan varit där alltså. Om ni vill dit.

Sen åkte vi taxi tillbaka till Kusadasi för 10 lira. Han skulle ändå hit, så 20-30 minuters taxiresa kostade oss lika mycket som 5 minuters taxi i normala fall kostar. Samma pris som dolmusen skulle ha kostat oss. FLYT! kallas det.


GODMORGON!!


Vet inte varför jag är så pigg, för mycket redbull i blodet? Funderar på att gå till poolen medan jag väntar på Sofie. Vi ska ta dolmus till Söke, en liten turkisk by utanför Kusadasi, där vi tänkte äta turkisk frukost och mysa. Hon ska egentligen ha utflykt till Sirince, you know my favoritställe, men vi verkar ha för få anmälda så om en timme får vi se.

Vi var ute igår, dansade på bardiskarna och sjöng karaoke för massa engelsmän på en liten bar. De verkade inte sådär jätteimponerade. Jag sa tillslut i mikrofonen att "there is only one way to make us stop, and that is if you sing yourself!". Då var det faktiskt två kvinnor som började sjunga, vet inte riktigt hur vi borde tolka det.

Vi träffade två gäster också på en annan liten turkisk bar där vi dansade turkisk folkdans med servitörerna. Och vi fick halva priset eller gratis drinkar, eftersom vi är så bra. Eller snåla heter det visst.

Ja. Poolen it is.



Marmaris strandpromenad förra året. Undrar om han fått sin BMW. Han lovade nämligen att skjutsa runt oss i Marmaris med den eftersom vi la i 50 korus i hans box.


Panik med Mr B!


Mr B är vårt kodnamn för Bamse och idag var det Pauliinas tur att klä på sig pälsen. Vi hade lite otur dock för när jag drog igen dörren till det soluppvärmda städförrådet gick det inte att öppna igen. Handtaget var borta! WTF liksom, och där stod Pau med hela B-kroppen på sig förutom huvudet och svettades som en gris.

Tillslut fick vi kontakt med kollegorna sju våningar ner och städtanten öppnade dörren. Personalen på hotellet är helt fascinerade av mr B, de förstår inte hur han kan se och de blir helt till sig när han går förbi i korridoren. Värre än barnen nästan! De brukar iofs mest gråta när de ser honom.

Nej ni, dags för eftermiddagsservice!


Tung dag på jobbet!


Som vanligt alltså.

Haft välkomstmöte för de sena norrmännen, småpratat med gäster, fixat rumsbyte, lovat kompensation, önskat god bättring, hälsat på Anneli (inte du mr Ank, den andra :) och åkt hem. Gymmat en timme, druckit proteinshake och nu ska jag till poolen och prreeeesssa.



Press, press.

Måste va brunare än mamma o Henrik när dom kommer.

Edit: vet att ni andra också kommer, men ni utgör inget hot mot mig.


Saker att göra på Izmirs flygplats.


◊ Äta

◊ Dricka kaffe

◊ Väga sig på bagagebanden

◊ Tjata på flygplatspersonalen att de ska byta ut "go to gate" till "delayed" på tavlan

◊ Röntga sig i säkerhetskontrollen och kolla hur man ser ut inuti på tv-monitorerna


Det sista fick vi dock inte göra, men det hade varit kul!

Sju timmar försenat blev det, man fick flyga in ett nytt plan från Danmark pga tekniska problem på det första. Och vi sa bara, TUR att det var oslo. Norrmän är så glada och förnöjda med livet, de uttalar så ofta de kloka orden "inget blir bättre för att man klagar. Det är som det är." Hade det varit stockholm eller köpenhamn, hade minerna inte varit lika glada vill jag lova.

Tack Norge för att ni är så glada!


AARRRGH!


Min chef ringde och sa att han precis fått veta att Osloflyget blir försenat. Men vi vet inte hur länge. Jag är själv på det flyget, mina kollegor har åkt ut med Helsingfors och Köpenhamn så jag hoppas verkligen det inte blir en lång försening.

Om 20 minuter, en halvtimme första hotell-upphämtningen, ska vi få veta hur lång förseningen blir.

Love it love it love it love it.






Åh.


Sitter här och kastar olyckliga blickar på mina transferskor vid dörren. De har alldeles för hög klack och jag har inte hittat nya vilket innebär att jag såklart måste ha på mig dom idag på flygplatsen, igen.

Tycker så synd om mig själv just nu. Plus att det ska bli 40 grader varmt. Ja, Anneli, stekt anka it is. Fast dom säger att det ska bli svalare nästa vecka - typ 27 bara? HOPPAS!

Det var trevligt igår, vi satt vid ett café vid marinan och han kaptenens son som också är kapten berättade om alla sina vänner och familjemedlemmar som tillhör några av de rikaste klasserna i Turkiet. Hans syster är landets näst bästa flöjtspelerska (säger man så?), hans kompisar äger lyxbåtar i marinan, hans pappa känner ägarna till bussbolag och dykcenter.

Sen berättade han om killen som äger marinan och är Turkiets rikaste man. Han äger sju marinor, två av landets största varuhus och något mer jag inte minns. Han handlade turkiska mattor för 2 miljoner euro när han var här på besök. Alltså 20 miljoner kronor.

Jag köpte ett turkiskt sängöverkast en gång. Det kostade 80 lira. 400 kronor.

Nej hörrni, flygplats och skoskav kallar!



Up and away!


Kom precis hem från ett aerobic-pass, och benen känns lite bättre. Sonen till kaptenen på vår båtutflykt har velat hitta på nåt ända sen jag frågade om min bror fick åka med på utflykten med sina kompisar. Och ikväll har det äntligen passat in i mitt tajta schema :P Haha. Så ja, om två minuter blir jag o sofie hämtade, dags att gå till receptionen kanske?

HA DE!

Besök!


Imorgon kommer Anneli som jag jobbade med på Dominikanska. Hurra! Och snart är det tisdag igen och bara två veckor kvar tills hela familjen kommer flygande. ♥

Det är helt sjukt. Borde egentligen inte skriva det här, eftersom det stärker ryktet att guider aldrig jobbar. Men jag tar risken, trygg av den vetskap att jag har 3 unika läsare om dagen.

Idag låg hela team ADB vid poolen och solade. Jag kom hem sist, klockan halv 4. Om en timme går vi till gymmet och imorgon har vi flygplatsdag igen. Det är helt sjukt, för en dag på flygplatsen inklusive transport fram och tillbaka och hej och hå, tar ca 4 timmar. Det är ingenting. Och ändå är vi helt slut när vi kommer hem. Vi kommer ju få en chock allihopa när vi kommer tillbaka till en normal destination och måste jobba.

Och ändå är vi så sjukt bra! Vi har faktiskt just nu bäst serviceresultat av alla våra destinationer i hela världen. Vilket innebär att gästerna tycker om oss. De tycker vi ger bra service, så bra att de ger oss nästan högsta möjliga betyg. Och när vi får ett problem lägger vi verkligen ner all energi på att lösa det. Som nu när jag har dessa två rum som inte kunde flytta idag eftersom hotellet var fullt. Vägrar att den här familjen ska vara bitter i en vecka, åka hem och skicka reklamation. De har sagt till på plats, då ska det lösas på plats. På något sätt.

Idag hade jag hotellvisning för en av våra säljare. Lyckades lida igenom trapporna på tre olika hotell under tystnad men när vi tillslut besökte ett hotell med fyra våningars trappsteg ner till poolen, var jag tvungen att erkänna att jag hade lite träningsvärk.

AJ.

Men nu ska den äntligen tränas bort!!



Jag i förrgår på gymet. Har färgat håret men annars är jag mig lik som ni ser.


Günaydιn ♥


Solen skiner, himlen är blå, vad det är skönt att leeva då. Klockan är sju på morgonen och jag känner små tendenser till svettdroppar över hela kroppen.

Det är helt otroligt vad en hel natts sömn kan göra. Känner mig mycket bättre nu! Träningsvärken är kvar men antar att det bara är en dag till att halta igenom, innan den försvinner. En familj från välkomstmötet satt kvar igår och jag gick ut till dem för att småprata lite och höra om de ville ha mer äppelte. De kastade väldigt märkliga blickar på mina ben när jag stapplade ut, trots att jag verkligen försökte gå helt normalt, så var ju tvungen att förklara för dem att vi varit och tränat igår. Helt normalt att inte kunna gå dagen efter.

Det är så COOLT för jag ringde hem igår, och då tipsade min lillasyster Barret mig om att lyssna på Maria Mena. Och jag har precis börjat göra det! Innan hon tipsade alltså, vi upptäckte denna tjej samtidigt utan kommunikation! Hur coolt?




Tatlι rüyalar ♥


Ska sova nu lite. Min feber har lagt sig, fick aspirin från receptionisten innan välkomstmötet. På mötet såg jag ett par som verkade bekanta, men det var först efteråt när de bokat en utflykt som vi kom på att de känner mina föräldrar. Coolt! Världen är allt bra liten ibland.

Imorgon har jag ett möte inbokat på vårt splash-hotell där jag ska försöka övertala bokningsavdelningen om att låta två familjer byta rum. Sen ska jag ta med taxfreepåsen som blev kvarglömd på bussen idag och försöka kontakta ägaren. Och därefter till kontoret där jag ska förbereda allt inför de nya ankommande gästerna imorgon.

Och thats about it. Kanske gymmet efteråt? Beslutade att inte gå dit idag eftersom att det är ett stort projekt bara att gå ner för en trappa. Hade inte överlevt helt enkelt. Och så behövs det nog lite sömn här och det hade ju inte direkt skadat om luftkonditioneringen fungerat.

Men får väl skylla mig själv I guess som inte orkar säga till i receptionen.

Godnatt mina blåbär. ♣


En till.


Tror jag håller på att bli sjuk.


Några saker som inte riktigt är OK.


Att min bror åkte hem idag. (Däremot väldigt okej att han och resten av familjen kommer om tre veckor!)

Att jag har svårt att gå pga träningsvärk från igår. Och då ska vi inte tala om att sätta mig ner på bussätet.

Att jag förväxlade två gäster med varandra på flygplatsen för att de hade samma färg på tröjan.

Att min busschaufför blev sur på mig, för att jag inte sa till honom när han körde fel. (Vilket jag faktiskt gjorde.)

Att jag har kämpat mig ut i värmen och trotsat träningsvärken för att handla mat. Och nu står all mat i påsar på golvet och jag funderar på att sova istället.

Att det ska bli 40 grader varmt på torsdag. Ja, i skuggan. (Pappa läs inte det där!)




Det är faktiskt helt sjukt, att solen är jag-vet-inte-hur-många-tusen-ljusår bort. Och trots detta bränner vi oss av den. Den lyser upp hela himlen för halva jorden och vi blir blinda om vi tittar in i den för länge.

Stabilt!


Ville dela med mig av min besökarstatistik men fick inte bilden inklistrad. Kanske lika bra. Och idag på gymmet när jag skulle kolla mina mått och allt det där, så kom mr freak och ställde sig bakom. Vill bara förtydliga detta för alla:

Det är inte okej att en kille vet hur mycket man väger. Och inte okej nånstans om han vet hur många procent kroppsfett man har.

Så jag sa GIT YAA! vilket betyder typ stick yaaa! och han fattade tydligen piken för han gick. Men han höll sig inte långt borta. Och så har människan addat mig på facebook!? Bara frågar - HUR? Hur hur hur hur HUR? hittade han mig på facebook? Har ett av Sveriges vanligaste namn som man får ungefär sju miljoner träffar när man söker på.

Inte okej. Inte någonstans.

Sen hände en annan rolig grej på gymmet. Jag hade sprungit tio minuter på springmaskinen och var svettig som en galen hamam-turk. Gick med stor möda upp för trappan till damen som arbetar där och bara pratar turkiska.

- Tavlu varmi? frågar jag och känner mig asbäst på turkiska.

Tjejen pekar på ytterdörren och jag undrar sen när de började ha handukarna utomhus. Men gick iallafall ut och tittade, utan att se någon handduk. Tittar mycket frågande på tjejen som pekar på soffbordet där jag verkligen inte kan se någon handduk. Efter ytterligare några svettiga och förvirrade sekunder kommer hon på vad det är jag vill ha.

En handduk. Och handduk på turkiska heter inte tavlu, utan havlu. Tavlu påminner däremot om tavla, som är det turkiska ordet för deras älskade brädspel backgammon. Och såklart stod ett backgammon ute på soffbordet.

Havlu
         Havlu


 Tavla



Måste säga att jag personligen föredrar en handduk framför ett brädspel när jag precis sprungit som en galning på en springmaskin.

Men nu vet jag iallafall vart det finns om jag får lust att spela nästa gång.


1%


Jag var på gymmet idag. Och är faktiskt skitstolt över mig själv, för den här veckan när jag har gymmat mindre bra har jag ändå varit där två gånger. Liten upgrade jämfört med de senaste 2,5 åren när jag tränat totalt kanske sex gånger.

Iallafall så var det dags för mätning av fett och vägning. De mäter annat också - midjemått osv. Och ben, det var därför jag var tvungen att raka dem innan jag gick dit. Om ni ville veta. Och vet ni vad? Jag har fått 1% fett mindre! Och gått ner ett helt kilo!!

Sen hade jag fått typ 3cm extra runt midjan men det behöver vi ju inte hänga upp oss på. Tror faktiskt inte det stämmer, helt ärligt tror jag mina två instruktörer mätte på olika ställen runt min midja. Pau hade liknande problem och det kan ju faktiskt inte stämma.

Faktiskt. Inte.

Nu ska jag duscheliduscha! Min dusch kommer bli så glad när jag skuttar in, ett kilo lättare.





Hittade btw en bild från Egypten när de sprayade ut sin dagliga myggspray. Gästerna blev livrädda, inte undra på, ser ju ut som det brinner. Men myggen försvann!

Svettigt.


Klockan sju på morgonen brukar det vara lite kyligt, även här i Turkiet. Åtminstone i juni månad.

Imorse var det varmt. När vi stod vid Artemistemplet svettades vi. Och efter två timmar i Efesos var vi helt slut. Det är juni men det är samma temperatur som i juli. Varmaste sommaren på 60 år, jo man tackar.

Men det var så vackert. Vi var helt själva vid Artemistemplet och kunde beskåda storkmamman som matade sina storkbarn uppe i nästet på toppen av pelaren - den enda hela återstående av de ursprungliga 127. Vi såg sköldpaddor som kravlat sig upp ur sumpmarken och vilade på en stock. Blommor och grönskande buskar speglade sig i våtmarkerna, Johannesbasilikan och Isabey moskén stolterade stilla framför Selcuks slott och det var bara helt tyst.

I Efesos var det nästan lika lugnt, och det är helt otroligt vad känslan förstärks när man går på marmorvägen helt själv. Så annorlunda jämfört med när man måste trängas med ryska, kinesiska och tyska grupper som alla pressar sig fram samtidigt i värmen. Idag var Efesos vårt och jag var inte ensam om att gå och föreställa mig hur efeserna gått där, på precis samma trappsteg, för tvåtusen år sedan. Hur de kommit ut ur sina lyxiga terassvillor och besökt den stora marknaden för att köpa guld eller slavar. Hur den antika teatern var full av liv när 25.000 människor trängdes där under bar himmel och hur natten lystes upp av elden som brann på vägen ner mot sjukhuset och Domitians tempel.

Häftigt, säger jag bara.




Hm. Sova?


Ja det skulle kanske vara en bra idé. Sov nämligen 1-2 timmar inatt och har både hunnit med hotellbesök och att ha en utflykt till mysiga Selcuk och Sirince idag. Vet inte om jag nämnt det förut, men jag ÄLSKAR Sirince.

Bara så ni vet familjen, kommer ni åka med på min utflykt dit när ni kommer. Så lördan är inbokad. Försök inte avboka.

Kylskåpet är lite småtomt, men som tur var har jag en gigantisk äggkartong som har räddat mig i flera dagar nu. Åt precis fyra kokta ägg och när det här inlägget är klart ska jag gå och lägga mig. Sova i en skön säng, inte i en dolmus som jag gjorde nyss. Med öppen mun somnade jag också, charmigt.

Det var första gången vi hade utflykt till Selcuk och Sirince med skandinavisk guide så det var lite improviserat, vi bestämde två timmar innan att jag skulle köra den. Men måste säga att det gick jättebra, och nästa gång jag har en dag ledigt ska jag checka in på ett pensionat där över natten. Tänk att vakna upp där, till böneutropen från moskén. Höra fåglarna sjunga i mandarinträden och ha lummiga restauranger med gözleme direkt utanför dörren.

I love it.

And i know you will love it too.

Nej som sagt var. Dags att sova kanske. Blir trots allt upphämtad till Efesos kl 7 imorgon bitti.

Stekt ägg till frukost imorgon?

Ny header?


Funderar på att ha den här bilden som min header.



Om jag bara visste hur man gjorde en header.


BTW


Om ni undrar vad lillebror gör idag så är han o hans vänner på gratis båtutflykt med mat o dryck inkluderat. Solen skiner, himlen är klarblå, det är minst 32 grader i skuggan och ja.

Någon mer som har lust att komma och hälsa på?

;)



Hoppla!


Högerfoten har somnat och jag har slutat jobba igen. Klockan är kvart i fyra och det enda jag har gjort idag, arbetsmässigt, är att läsa igenom vår välkomstbroschyr och skriva ner alla stavfel och uppdateringar som jag sen mailade vidare till chefen. Det var många stavfel. Mest riktigt små, men otroligt irriterande när man börjat se dom. Men nu kommer den va PERFEKT!

Sen svarade jag på ett samtal i servicemobilen, vilket också fick mig att ringa kliniken och beställa läkare till ett hotell, och thats it. Jag har slutat för dagen.

Lunchade med Pau och Sofie på Yucca, hög på koffein vilket jag kanske fortfarande är, och bävade för den månliga (månatliga? Hur sa man pappa?) vägningen och kroppsfetts-mätningen jag ska genomlida på gymmet idag.

Det är konstigt, för ju närmare den här dagen jag kommit - desto mer onyttigt har jag ätit. Vad är fel på mig liksom? Hur trotsig som helst, för ända sedan min instruktör tipsade mig om att inte äta oliver och ost känns det som att just det är det enda jag har gjort. Ätit oliver och ost. Och brownies och choklad, vilket jag inte ätit på år och dar innan.

Och nu är det alltså dags. Upp till bevis.

Men jag menar... Det kan väl iallafall inte ha blivit värre än det var innan?

Måste komma ihåg att raka benen den här gången.


Danska är kanske inte så lätt.


Eller... Dansk er måske ik sa nemt.

Sofie fick förklara samma sak tre gånger för brors kompis igår på restaurang Yucca. Jag sa att det var svårare att förstå eftersom de spelade hög musik samtidigt. Men idag kom en dansk gäst och pratade med killgänget och de fick tillslut ta det på engelska.

Och två av mina gäster fick igår ett sms från min danska kollega i Marmaris: "vi kommer till jeres hotel" skrev han. Hela dagen letade de efter och frågade folk vart Jeres Hotel låg. Ingen visste. De skickade sms tillbaka till min kollega och frågade vart Jeres hotell låg. Han svarade att han inte visste. Då blev de totalt förvirrade. "Men det var ju du som skrev att ni skulle komma till jeres hotel!" svarade de tillbaka.

Det var då de fick veta att jeres på danska betyder ert. Vi kommer till ert hotell.

I love språkförvirringar.


Flyt!


Igår lockade jag med brur och brurs kompisar med mig och Sofie till Yucca, som skulle ha turkish night kl 20/21. Vi kom 21.30 och hade supertrevligt! Men showen började inte förrän 23. Och det var inte turkish night utan tre ryssar som lekte magdansös. Men det var som sagt kul ändå, och jag älskar fortfarande Yucca. Förlåter er. <3

En stor anledning till att jag fortfarande älskar dom är vår rabatt. Först fick vi notan på 50% för mig och Sofie och 25% rabatt för killarna. Han frågade om det var okej. Han frågade faktiskt! Då är det klart man prövar. Så jag sa att det var bra, men att om vi kunde få mer var det ännu bättre. Och faktiskt, det var ett skämt. Det var ju bara så upplagt för att säga så, för han frågade tre gånger. Och på ett ögonblick var han borta.

Och kom tillbaka med en ny nota. Gratis för oss och 50% för killarna

Så ja. Jag älskar fortfarande Yucca. Och det tror jag att brur gör också. :)




Imorse vaknade jag kl 6 av att jag saknade min familj. Ni som inte redan är här alltså. Jag tänker på er och längtar tills ni kommer!


LALALA, LALALALA

Ska till gymmet som sagt, men bestämde mig för att städa först. Och dricka kaffe, och äta en brownie på balkongen. Och ladda ner spotify och skapa två nya spellistor, som inte går att lyssna på eftersom internet har för låg signal.

Hoppas jag kan ladda upp detta inlägg...

BRUUUR ÄR HÄR! Det vet ni ju, eftersom det som sagt var nästan bara är min familj som läser bloggen. Men nu får ni det bekräftat! Och om jag har någon läsare utanför familjen, HURRA! Nu vet ni också.

Brur fick krama bamse idag, han kramades så hårt att huvudet nästan föll av. Bamses huvud alltså. Det var innan han blev jagad av småtjejer. Alltså ja, inte min bror utan bamse igen. Jag med andra ord. Tror inte jag har några minus-sexåriga läsare utan litar på att ni kan hantera den tunga sanningen.

I am bamse.


Stilla och roligt.


Har slutat. Klockan tre var jag hemma och insåg att jag inte hade mer att göra idag. Vad? Visste inte hur jag skulle hantera detta, så jag somnade. Och nu försöker jag samla energi för att gå till gymmet.

Har varit Bamse och blivit jagad av småtjejer. Vi var ute en halvtimme, jag svettades som en galen gnu. Sen har jag svarat på lite frågor, sålt lite utflykter och packat det sista välkomstmaterialet för imorgon. Och nu ligger jag här, lite bedövad efter min powernap.

Och ska snart gå till gymmet.


Pip pip pip pip pip pip pip piiiiiiiiip pippip.


Det är en katt nedanför min balkong som piper konstant. Den måste ha kolik alltså, och när jag gick ner för att hjälpa den (tänkte att den kanske fastnat i soptunnan eller nåt) så sprang den å gömde sig i busken! Och fortsatte pipa!

Okej att den kanske blev rädd men antingen vill man ha hjälp eller så vill man inte. Och vill man inte, ska man va tyst.

Det är iallafall min åsikt.





Nu råkar ju den här katten va helt galet söt, och det gör ju bara saken mycket värre.


Oh no!


Jag och Johanna i bilen påväg från service. Äter godis.

Johanna: Mmmm its so good with all this sugar.
Jag: Mmmm.
Johanna, plötsligt med panik i blicken: OH NO! Healthy life!

Vi får båda lite panik i några sekunder, innan vi fortsätter äta godis medan vi disskuterar att man inte behöver avstå från allt. Man kan vara hälsosam och äta lite godis samtidigt.

Hon och Pauliina har nämligen kommit överens om att healthy life skulle starta idag. Det gick ju sådär. :)


:)


Var ledig igår och åkte till Selcuk där jag blev kompis med en turkisk kvinna som serverade världens godaste tavuk sis. Chicken sish kebab. Alltså kyckling på spett. Och sen åkte jag till Sirince, drack vin och såg solnedgången uppifrån bergen, hur vackert som helst.

Vi hade lite fest hos oss igår och bjöd in hotellpersonal, receptionister från stället där vi bor, Nazar guider och folk från TanTur, vår agent här nere. Superkul, vi serverade bål med jordgubbar och när jordgubbarna tog slut hade vi i tomater istället. Sen gick vi till bargatan, hade bara varit där en gång innan sen jag kom hit. Vi fick visselpipor av någon klok person och visslade från bardisken. Väldigt trevligt hade vi!

Och idag har vi jobbat som vanligt, imorgon åker jag till Efesos med TRETTIFYRA gäster! Skojar ni med mig liksom, har aldrig ens haft en stor buss dit, och tror min största grupp var en gång i Marmaris förra sommaren med typ 18 personer. 34. Hur ska dom ens få plats vid toaletterna? Hujeda mig, hoppas det inte är många japaner där imorgon.

Godnat lille skat!

Tatli ruyalar = Dröm sött. <3


Men hallå?


Varför kan man säga dagliga och årliga,

men inte veckliga och månliga?




Det finns ju liksom både daily, weekly, monthly och yearly på engelska.

WHY?


We are models.


Jag har en stalker på gymmet. Första kvällen vi flyttade in i våra lägenheter såg vi honom från balkongen, nere på parkeringen. Då tyckte vi det var jättekul att kasta ner en jordgubbe på honom. Det tyckte tydligen han också var kul.

I veckan såg jag honom plötsligt på gymmet. Kul, tänkte jag först. Men när han dykt upp bredvid mig vid varenda maskin och tvingat mig att titta på honom när han gjorde benlyft, kändes det inte lika exhalterande längre. Jag och Sofie gick upp till stretchrummet för att fly unden men tror ni inte han kommer efter? När jag ligger på golvet och gör situps står han plötsligt ovanför och går lös på boxsäcken. Tillslut gick vi, jag var helt rädd att säcken skulle lossna och ramla ner i mitt huvud.

I förrgår såg vi dom igen, han och hans turkkompisar. Mr Stalk pratar bara turkiska och tror att jag förstår allt han säger men sist kom hans kompis fram också och sa att de var kollegor. Jag bara nickade artigt men Sofie var artigare än mig och frågade var de jobbar med (han har säkert sagt det på turkiska innan så jag vågade inte fråga "igen").

- We are models. säger han stolt. Och jag håller på att sätta proteindrinken i halsen. Dessa killar har vågigt halvlångt hår, ingen klädstil whatsoever, kläderna är helt random, och dom går runt på gymmet och spänner sig fast dom egentligen inte har nåt att spänna.

- What kind of models? frågar Sofie. Hairmodels?

- For leatherjackets.

Okej men that makes sence. Läderjackemodell har ju till och med jag varit, och min familj med. :) Remember?

Hur som helst är jag ledig idag och ska till gymmet nu - de är nämligen bara där på kvällen så jag slipper stary-eye, YESYESYESYESYES.


Torsdag morgon.


Mitt toapapper är slut och städtanterna har tagit bort alla toarullar ur sitt hemliga förråd. De kanske upptäckte att förrådet inte var hemligt längre.

Igår var jag och Sofie nere vid hamnen och satt på Flower café. Det var jättemysigt, vågorna slog in mot stenarna och stänkte upp över solstolarna. Lite längre bort hölls en konsert med ett turkiskt band, som faktiskt var jättebra. Ska försöka hitta den sista låten de sjöng och skriva den här så ni kan lyssna!

Sen åkte vi dolmus hem och jag somnade som en liten sten på momangen.

Upphämtning till flygplatsen om 45 minuter, ska åka med norrmännen till flygplatsen och snakke lit norsk! Sen kommer finnarna, danskarna och nya norrmän på besök. Och allting rullar på.

Förutom toarullarna.




RSS 2.0