Jamen GOTT NYTT ÅR då!


Hade tänkt skriva det igår men sen gick internet så ultraseeeeeegt att jag fick daaamp och lät bli. Och idag passar det ju faktiskt ännu bättre - GOTT NYTT ÅR!

Vad ska ni göra idag?

Vi har fått hur mycket gott&blandat och lösgodis som helst från en kvinna som jobbar på HK och kommit hit på semester. Jag och Anneli har ätit upp halva påsen och jag känner nu att kjolen klämmer lite i midjan. Och så ska vi snart åka upp till hotellet för lunch. Dios mio.

Nu ska vi titta på laserturken (igen). Både jag och Anneli skickade en friendrequest till honom på facebook nyss men han hade för många friendrequests så det gick inte igenom. Damn! Han har blivit lite av vår idol här nere. När vi hade vår down-day åkte vi runt i bilen i Samaná och ropade jag ska klippa din tung!

:)

Tur att det inte är så många som kan svenska här. Inte så många som kan engelska heller för den delen.

Ha det så jättekul ikväll allihopa, vi hörs nästa år om jag inte lyckas ringa senare idag!!!!


WWWWRRRRRRRROOOOOOOOOOOOM!!!


Så låter det när ett flyg landar! Och ett flyg kommer landa på El Cateys flygplats i Dominikanska Republiken om exakt ungefär tre timmar och 28 minuter.

Och vet ni vad, det är en tävling i januari som går ut på att man ska förbättra sina serviceresultat så mycket som möjligt i jämförelse med förra året - och det team som vinner får varsin I-pad! En till alla i teamet!

JAG SKA FÅ EN I-PAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Down.


Jag och Anneli har en riktig down-day på kontoret idag. Tror det är vädret. Det är kvavt ute och liksom tryckande, som Anneli uttryckte det: det känns som att man är i en kastrull och någon har lagt på locket.

Allt har liksom bara varit fel idag. Och när jag skulle trösta mig med chokladsås till efterrätt var den slut. När vi beställde kaffe var det för varmt och så hade dom en staty föreställande en jätteful fisk bakom oss.

För att undvika att råka i bråk med någon har vi tagit det kloka beslutet att gå hem tidigare idag. Vi kommer lägga oss raklånga i sängen och hoppas det går en bra film på TV. Det ska bli så skönt.

Skulle vilja vara hemma och gå runt i mjukisbyxor och raggsockor. Men det kommer komma många såna dagar!

Nu tänkte jag avsluta med "Med vänliga hälsningar blablabla", efter alla mail som skickats idag. Men det blir inga vänliga hälsningar idag. Sorry.


Inlåst på kontoret.


Jaha, då sitter jag här och väntar då. Ingen nyckel att låsa med och alla har gått hem för dagen. Den enda som har nyckeln befinner sig i ett område med radioskugga och vi får inte tag på henne.

Tur att det finns internet iallafall!

:)

En annorlunda jul!


Herregud denna julafton började väldigt otäckt men blev bra i slutet.

När vi körde mot Las Terrenas igår morse bevittnade vi en liten pojke som blev påkörd av en moped. Det var riktigt otäckt och vi vet inte hur det gick. Vi körde honom och hans chockade mamma till sjukhuset i El Limon och senare åkte de vidare till sjukhuset i Samaná. Det var ett statligt sjukhus och droppet han fick bestod av vatten i en gammal petflaska. Det lilla jag såg av undersökningsrummet var ett smutsigt handfat med en tvål.

Något chockade åkte vi därifrån och mötte upp våra kollegor för att börja vår tre timmar långa resa till huvudstaden. Anledningen till att vi gick upp kl 06.30 på morgonen och satt i bilen i över 6 timmar på julafton var för att vi ville äta svenska köttbullar på IKEA. Efter köttbullar med brunsås, lingonsylt och kokt potatis, sill, lax, knäckebröd, pepparkakor och paradis-choklad kunde vi nästan inte stå upp. Hamnade i total matkoma och var nästan yr av trött-och mätthet. Sen gick vi runt lite och provlåg i sängarna, tog kort på oss själva framför bokhyllor och åt mjukglass för att så småningom köra tillbaka till Las Terrenas.

Mötet hade vi inte hunnit ha så vi skjöt upp det till följande morgon, men en kort julklappsutdelning hann vi med innan vi for vidare till El Portillo för julmiddag. En av julklapparna var en askkopp i form av en jättearg, quasimodo-ryggad träindian med svinto-hår. Vi kissade nästan på oss av skratt varje gång vi tittade på den. Indianen fick stanna på hotellet när vi åkte på middag.

Imorse hade vi veckomöte men det var mer som en diskussion som ofta blev avbruten av att vi fick syn på träindianen och gapskrattade. Den stod med på bordet under mötet och tittade med sin ilskna blick och håret åt alla håll. Har googlat i en kvart på "angry wooden indian man", "dominican ashtray" och "souvenir dominican republic" med mera men inte hittat en enda bild. Oh Dios mio, ni får bara använda fantasin.

Nu sitter jag här på terassen igen och grodorna kväker i buskarna. Ska krypa ner i sängen och hoppas att det går en bra film på teven. Inte för att jag kommer se något av den. Om femton minuter kommer jag nämligen sova djupt i min kingsize-säng, utsträckt med ben och armar åt alla håll för att utnyttja utrymmet maximalt.

Så - GOD JUL på er! Och god fortsättning!


Rrrrrrajtantajtan!


HAHA!

Inspirerades av Egoina och gjorde testet på Facebook om vilka ord man skrivit mest under året:

  • Tomorrow  Använd 14 gånger
  • Off  Använd 8 gånger
  • Back  Använd 8 gånger
  • Love  Använd 6 gånger
  • Tui  Använd 5 gånger
  • One  Använd 5 gånger
  • Finally  Använd 5 gånger
  • Marmaris  Använd 4 gånger
  • Home  Använd 4 gånger
  • Happy  Använd 4 gånger
  • God  Använd 4 gånger
  • Denmark  Använd 4 gånger
  • Been  Använd 4 gånger
  • Äta  Använd 4 gånger
  • Tack  Använd 3 gånger
  • Sweden  Använd 3 gånger
  • Sometimes  Använd 3 gånger
  • Smile  Använd 3 gånger
  • Sheikh  Använd 3 gånger
  • Please  Använd 3 gånger

  • ...plus några udda ord som du har slängt ur dig:

    Internutbildning, Rrrrrajtantajtan, Christmasdinner


    Hmm tomorrow? Kanske dags att börja leva mer i nuet ;) Annars var det ju väldigt positivt med Sheikhar och allt!


    Poolutsikt och svala vindar.


    Sitter här på min lilla veranda till villan jag har fått rum i. Har en pool direkt utanför dörren och Atlanten precis bakom. Är ledig och hade tänkt lägga mig i solstolen snart för att schteeka lite. Tänkte att ni älskar att läsa sånt här när det är 15 minusgrader och snöstorm hemma, så here we go. :D

    Vid tvåtiden ska jag äta buffélunch med Anneli och sen åker vi till frisören för att bli fina inför jul. På julafton kommer vi ta taxi ner till Santo Domingo där vi ska besöka IKEA, äta svenska köttbullar och sill för att senare åka tillbaka till Las Terrenas och äta julmiddag.

    På IKEA ska jag också hålla i mitt första veckomöte. Hjälp! Men det går nog bra, har massa saker att ta upp och vi har planerat att sätta oss i ett av IKEA-vardagsrummen för att få the right feeling liksom. Sen rundar vi upp med köttbullar. Hihi! Rundar upp! Med köttbullar!

    Har fortfarande inte packat upp eftersom vi troligtvis ska flytta om tre veckor till vad vi kallar för Djungelhotellet. De har inte öppnat än, så vi har fått flytta gäster som hade bokat Djungehotellet hit istället men förhoppningsvis öppnar de alltså om tre veckor. Helt nyrenoverat! Och då kan vi äntligen packa upp.

    Gillar att bo här men en sak ser jag fram emot att byta ut - badrummet. Fönstret sitter nämligen läskigt nära duschen och jag har inte kollat, men det känns som att man lätt skulle kunna se in om man gick förbi utanför. Imorse när jag skulle borsta tänderna höll jag på att hoppa ur byxorna för plötsligt stod ett par ben utanför fönstret! Troligtvis någon som skulle fixa en lampa på väggen eller så, men jiiises vad rädd jag blev.

    Så, nytt badrum ja tack! En gardin skulle uppskattas också.

    Det är lite växlande molnighet nu, som vanligt, någon står och kastar en tom plastbunke upp och ner bakom staketet, en gräsklippare låter, svala brisar blåser genom palmkronorna och jag ska gå in på min creepy toilet och kissa. Sen ska jag sola.

    Saknar er där hemma, hoppas att ni mår bra!!!!!!!


    Hej från Karibien!


    Gissa vad jag gör nu!??

    Jag installerar en skrivare! Eller försöker. Installations-CD:n vill inte ens starta men jag ska göra pappa och bror stolta och visa mina väl dolda datatalanger.

    Oj nu startar den, heja mig!

    Vi ska äntligen börja komma igång "på riktigt" nu - eller jag iallafall. Vår bokningsansvarig har åkt till Egypten och jag har fått mitt eget skrivbord och min egen laptop. Har gjort en lång to do-lista och registrerat mina första reseräkningar. Såja!

    Igår hände en liten oväntad grej. Det är sånt som oftast händer här. Man tror att allt är lugnt och under kontroll och så bara POFF! händer något man verkligen inte kunnat förutspå.

    Igår satt min kollega i bussen med våra gäster till Las Galeras. 5 minuter innan de kom fram till hotellet (efter en 10 timmars flygresa och 2 timmar på skumpiga vägar genom djungeln) fick de stanna. Någon hade strejkat och fällt ner stora träd över vägen så de kom helt enkelt inte fram. Jag fick springa upp till receptionen på vårt hotell och trolla fram 13 nya rum plus middag som slutat serveras till 24 hungriga och trötta gäster.

    Det gick bra faktiskt, alla fick rum och mat och imorse körde de iväg till sitt rätta hotell. Hamdulillah.

    Nej nu ska jag fortsätta med installationen, vi hörs snart igen!! <3

    En stressig feeling.


    Har halvdag ledig idag, börjar jobba kl 17 vilket är ganska knäppt. Egentligen skulle jag börja kl 16 men de enda gästerna som bodde på det hotellet jag skulle till har flyttat till Samaná. Så 17 it is. Och jag får panik med regelbundna mellanrum, sliter upp mobilen ur fickan för att kontrollera tiden, sliter upp den andra och dubbelkollar att det är samma tid, och slappnar av lite. För att upprepa samma sak 20 minuter senare.

    Men kommer nog sakna dessa arbetsfria timmar när jag flyttat in i djungeln och plötsligt har fullt upp. Mitt största problem just nu (förutom allt jag ska förbereda mig mentalt och praktiskt på allt nytt som börjar) är att några gäster jag ska träffa kl 17 inte var helt nöjda med en utflykt de var på och förväntar sig kompensation.

    Personligen tycker jag inte de ska ha det, eftersom de har njutit av utflykten och allt som varit inkluderat i priset. Men eftersom de nu inte är nöjda och har nämnt en del anledningar till varför, kan jag kompensera dom lite ändå. Problemet som kvarstår är att ännu en (STOR) familj har varit på samma utflykt och klagat lite. Eftersom de bor på samma hotell kommer de berätta för dem vilket gör att jag isåfall måste kompensera även denna familj, som annars är nöjda nu som det är.

    Suck. Men har kommit på en lösning som kan tillfredställa båda! Hoppas vi.

    Vet inte om ni tycker att detta är intressant men ni ville ju veta mer om mitt jobb och här kommer det! (Haha ni har inte alls sagt att ni vill veta mer om mitt jobb, men nu får ni det iallafall, muahahahaha).

    Varför måste folk förresten ha kompensation för allt? Vi har löst det som gått lite fel, förklarat det andra som de inte förstått och de har som sagt haft en jättebra dag under utflykten. Isnt that enough people? Gå iväg och njut av semestern nu!

    :)


    Hörde ni? Det var förändringens vindar...


    Haha! Visst säger de så i Monsters Inc?

    Förändringens vindar it is! Shit alltså, på två dagar har det hänt en hel del, känns som att allt bara kastas om här och landat huller om buller, måste samla upp allting lite nu och tänka efter ett tag.

    Egentligen är det bara två saker som har hänt. Vår kollega som är ansvarig för bokning och ekonomi kommer åka till Sharm el Sheikh på torsdag eftersom de är i behov av förstärkning där. Vilket innebär att vår destinationschef kommer ta över hennes uppgifter och jag (!!!) kommer bli guidernas närmsta chef.

    Det här fick jag veta i förrgår och det blev bekräftat igår. Helt nytt alltså och vet ni vad mer? Jag har fått en tjänst i Turkiet i sommar som närmsta chef, en tjänst som både jag och flera andra sökt och jag hade verkligen inte förväntat mig att få den. Så med andra ord är det jättebra träning att få prova på det här redan nu under vintern.

    Men lite läskigt är det samtidigt.


    Safari!

    OK sa jag hade safari igar och det gick helt okej faktiskt. Men gillar inte att vara ny pa nagot och inte va helt saker pa vad jag ska saga och nar. Eller att inte kunna forklara hur nasta stopp kommer att se ut. Den basta kanslan ar nar man kan sa mycket mer an man har tid att saga. Nar man kan plocka ut det mest intressanta och det mest passande for gruppen och situationen, och anda veta att man skulle kunna saga sa mycket mer anda.
    Jag och min lokalguide satt tillsammans med gasterna i trucken medan vi skumpade upp och ner pa de jordiga vagarna som regnet gravt stora hal i. Vi sag helt otroliga landskap, vissa delar av Jurassic Park ar inspelad har och det sag precis ut som nar de kommer flygande med fallskarm i borjan pa andra eller tredje filmen. Berg som pressats upp flera hundra meter over havsytan och som ar helt kladda i grona tropiska vaxter.
    Improvisarade faktiskt storsta delen av utflykten men det gick som sagt helt okej. Gasterna var glada och verkade nojda efterat. Fick till och med en puss pa kinden! :D
    Idag har jag varit pa tva hotell och traffat lite gaster, svarat pa fragor och hjalpt till med rumsbyte. Mailar lite med mina kollegor i Sharm el Sheikh, Kap Verde och pa Lanzarote och de har sa sjukt mycket att gora. Hos dem ar det precis som det ska va under vintersasongen nar det lider mot hogsasong - hektiskt, stressigt, minst 12 timmars arbetsdag och flygforseningar. I Sharm el Sheikh ar det ju extra hektiskt nu med hajattackerna och guiderna dar arbetar for tillfallet mestadels som psykologer.
    Men har i Karibien ar det lugnt och skont! Vi hade en tropisk regnskur imorse som nu har vaxlat om till klarbla himmel och sol. Ska nu ta pa mig mina solbrillor, hoppa in i bilen med Aventura pa hog volym och kora tillbaka till hotellet for lite lunch innan eftermiddagsservicen.
    Har det som sagt ganska bra har! :) (maste gora konstiga prickar mellan varje stycke, annars byter den inte rad).

    Justja.


    Har kommit på förresten att jag inte skriver så mycket om själva jobbet och vad vi egentligen gör här. Lite ibland, men mest skriver jag ju om mig själv. :) Det beror mest på att jag inte kan skriva vad som helst här eftersom jag dels har tystnadsplikt och dels inte kan avslöja vad som helst om företaget eller detaljer som kan avslöja vilken gäst jag pratar om.

    Men ska försöka skriva lite mer iallafall, för det händer ju faktiskt en hel del spännande grejer även på lugna destinationer som denna! (PEPPAR PEPPAR!!)


    Friska vindar!


    Vet ni när det är såhär lugnt känner jag att jag vill göra något nytt. Har sån stark lust att planera inför framtiden, göra någon slags förändring. Vill starta eget, rädda världen, bosätta mig i Turkiet, göra något riktigt adrenalinfyllt och inreda min egen lägenhet.

    Men vart ska man börja? Googlade "inspiration" och då kom den här coola soffan upp :D



    Lärde mig förresten mer spanska i fjol än jag trodde - har knagglat mig igenom en massa konversationer med servitörer, receptionister och motoconcho-chaufförer. Vi har pratat om allt från köttaffärer till hur kallt det är i Sverige. Inte så illa va?

    Nej hörrni. Nu ska jag våldgästa kontoret i Samaná och invänta den intet ont anande lokalguiden. Muahahaha. Har köpt tre nya CD-skivor till bilen också med blandat bachata, Luis Miguel och Aventura. Nu blir det singalong i en timme! Se upp alla kossor!


    Taranquilo...


    Jaha nu är jag plötsligt ledig och har ingen aning om vad jag ska göra. Det kändes nästan som att jag var ledig igår eftersom jag hade så sjukt lång siesta. Och inte för att klaga, men jag blir lite rastlös. Känns som att det finns så mycket att göra men kan inte komma på en enda vettig grej.

    Jo en sak har jag inplanerat idag. Vid 3-tiden åker jag till Samaná där jag bestämt träff med den lokalguiden som ska med mig på Safari-utflykt imorgon. Det är nämligen första året vi har den utflykten med svensk guide och de har ändrat en del sedan jag sist var med på den förra vintern.

    Alltså: vet inte i vilken ordning stoppen kommer vara, hur lång tid det tar mellan dem och vad jag ska prata om på vägen. Det ska han få hjälpa mig med. Och det ska bli sjukt kul! Haha, har nog varit ensam för länge och har inte vågat be nån äta middag med mig eftersom de kanske misstar en middag för en förlovning. Det är ju faktiskt nästan samma sak.

    Så jag kommer njuta av varenda minut nu med den här lokalguiden och ta riktigt lång tid på mig att planera. Hoppas han är trevlig.

    Annars är himlen blå igen och solen skiner. Vågorna rullar in över stranden där jag sitter på min favoritrestaurang Paco Cabana i Las Terrenas och lyssnar på avslappnande musik med en katt i knät.

    Kunde helt klart ha varit värre. :)

    AAHH!!


    Hjälp, jag skickade precis in mina ansökningar inför sommaren. Det pirrar massor i magen, den 10:e får vi svar. IIIH!!

    Idag har jag kört iväg till vårt kontor i Samaná ca en timme från Las Terrenas där jag bor. Det tokregnade under större delen av dagen och bakom en av kurvorna jag rundade på vägen hittade jag en flock med kor. Det är ganska vanligt här, de står helt plötsligt mitt i vägen och pratar med varandra. Så då är det bara snällt att vänta tills de flyttar på sig.

    Vårt kontor i Samaná är så gulligt. Det är byggt i ett av våra hotells shoppingområde med pastellfärgade små hus som liknar lekstugor. Vi sitter i ett litet rum på övervåningen bredvid kliniken och golvet knarrar när vi går på det. Pedro som sitter under oss är helt övertygad om att det kommer rasa in en dag så att vi ramlar ner på hans huvud. Well I cant blame him.

    De firar någon speciell lokal dag idag så vägen tillbaka till Las Terrenas kommer nog att ta lite tid. När dominikanerna har fest tar de med sig alla plaststolar de har och sätter sig mitt på vägen för att dricka rom. I El Limón som ligger mellan Samaná och Las Terrenas finns en utomhuspool och när det är fest där är det värre än den största koflocken du kan tänka dig. Man kommer förbi men det tar lite tid. Och många djupa andetag.

    Vi har det bra här annars. Har tre all inclusive-armband runt handleden från de tre hotellen vi bott på. Buffén är otrolig, jag får kaffe och vatten till rummet varje dag och människorna är faktiskt ännu vänligare än jag kom ihåg. De dansar, lyssnar på musik, sjunger, ler, dansar, dricker rom och lyssnar på musik.

    Som tur är finns ett gym på hotellet som jag faktiskt också har gått till två gånger. För maten är så god, det finns allt från fisk med kokosnötsås och friterade bananer till riktig italiensk pasta och hummer på stranden. För väldigt lite pengar. Que bueno!

    Det är jättekul att vara själv på ett resort, välkomstmötet igår gick hur bra som helst och vår lokala agent Simón hjälper till att sälja utflykter och svara på invecklade frågor om vad det kostar att hyra land här och hur man flyger till Isla Margarita från El Portillos flygplats. Förutom några sådana frågor har jag kunnat svara på det mesta direkt, det underlättar verkligen när man har varit i landet förut.

    Men jag saknar er där hemma! Har drömt en del om er faktiskt :) Hoppas att ni har det jättebra och hoppas att ni vinner på lotto så att ni alla kan komma hit och hälsa på i mars.

    Väntar fortfarande på USB-sticket med internet men det ska vara påväg. Det var något med kontraktet som skulle gås igenom först, kan ta en dag till femton veckor men i värsta fall får jag åka ner hit igen och uppdatera.

    KRAMAR från en liten ö med tropiskt regn i Karibien!

    Hola!


    Har lanat datorn hos guest relations, eftersom vi inte har nagot internet-stick annu. Bor pa mitt tredje hotell sen jag kom i sondags kvall och har det jattebra! 30 grader i skuggan, stralande sol och bla himmel nastan varje dag.

    Platskjulen och trahyddorna finns kvar, men vagarna som i fjol var av jord ar nu asfalterade (nastan alla) och jag har till och med sett trafikljus i ar!

    Min facebook har blivit sparrad eftersom jag hade ett "ogiltigt namn", vet inte vad det innabar men ska forsoka logga in en annan dag. Ska ocksa leta upp ett internetcafe snart och skriva lite mer. Eftersom att folk borjar titta lite irriterat pa mig for att jag anvander den har datorn nar jag inte ar guest relation. Och dessutom har den riktiga guest relation-tjejen kommit sa jag borde kanske borja rora pa mig.

    Sa, ha det sa jattebra dar hemma, jag skriver snart igen!!!!

    Ps. Ingen mottagning pa mobilen salange jag ar pa hotellomradet, sa om ni har skrivit sms far jag det i eftermiddag nar jag aker till ett annat hotell. :) Welcome to the djungle. Ds.

    RSS 2.0