Locked up!



Igår blev jag utelåst. Eller jag trodde att jag var det för nyckeln passade inte och jag hade typ 10 andra likadana nycklar i fickan så jag tänkte att den riktiga ramlat ut någonstans under dagen.

Gick till kära mr säkerhetsvakten och bad om hjälp. De hade inga extranycklar så istället klättrade de upp med en stege till min balkong och öppnade min låsta balkongdörr med ett litet tryck.

Problemet var ju att jag inte hade någon extranyckel heller. Efter många om och men, lite engels-arabisk översättning från Hany och ett förslag från fixar-killen att han skulle ha sönder låset och komma med ett nytt imorgon, fick jag den andra säkerhetsvakten att klättra in i min lägenhet och hämta visitkortet till ägaren.

Som körde dit med en extranyckel. Som visade sig inte behövas för jag hade den riktiga nyckeln i min ficka hela tiden.

Känn er viktiga - ni är dom första (och förmodligen enda) jag berättar det för! ;)


Hej från sandlådan!


Tjenare grappar!

Imorse blev jag hastigt och lustigt inkastad i den Egyptiska tidszoonen. Jag stod nämligen utanför kontoret till byggnaden jag bor i för att få nyckeln till en annan lägenhet. För att göra historien kort.

Det var jag och säkerhetsvakten.

Jag: I need to go to the office.
Vakten: They open 10 o clock.
Jag: It is 10 o clock.
Vakten: Yes.. Swaya swaya. (typ sakta men säkert, chilla)


Vad dum jag var där. Såklart kl 10 inte betyder kl 10. Welcome to Egypt.


Sen har jag shoppat som en gaaalning men vill så gärna ha fint i min lägenhet innan det börjar bli mycket jobb den här gången. Så mycket mysigare att komma hem från jobbet då. Sen har jag träffat min gamla egypt-kompis Hany. Skrev ett sms till honom "hej ya magnon"= hej din galning. Han fattade direkt att det var jag. Träffat en hel del andra gamla Ahmeds och Muhameds också.

Men nu kör jag tillbaka till lägenheten och sover, förhoppningsvis får jag internet där snart!

Puss och kram, är det din vattenkran?


Flyger runt, lite till.

Ikväll går flyget mot Sharm el Sheikh (med två mellanlandningar om jag minns rätt). Det är tydligen jättevarmt där. Men jag har precis börjat vänja mig vid den svala friska luften i Sverige och det är faktiskt inte så kallt längre. Har en spännande vinter i sandlådan framför mig med fin lägenhet och många utmaningar. Men hejdåkramarna börjar bli lite för många och den ledsna känslan i bröstet blir inte lättare att handskas med.

Börjar man bli gammal när man letar ursäkter för att slippa gå ut? Hela sommaren? När man tycker att ett glas vitt och en osttallrik på en mysig innegård är något bland det bästa man kan spendera tid och pengar på en fredagskväll. När man skaffar katt fast man bara ska bo kvar tre månader till och har säsongens sorgligaste moment när man måste ge tillbaka dom till hotellet igen.

Äh so what om jag gillar att ta det lugnt, huvudsaken är väl att man njuter av livet! Men jag tror att det jag försökte komma fram till var att alla hejdå och alla lägenheter man inte kan känna sig helt hemma eller helt borta i, börjar slita lite i mig.

Det är kul sålänge det varar!

Svea Rike <3

Äntligen inser jag hur man skriver inlägg från en iphonen/ ipad. Orkar inte gå in på detaljer men metoden jag använde sist var INTE att rekomendera. Imorgon flyger jag iallafall till Sharm el Sheikh, vi får hoppas på bättre uppdatering därifrån pojkar.

Sju månader kvar.

Sitter på ett supermysigt cafe med ett glas vitt och en osttallrik. Det slog mig precis att jag jobbat i soliga varma länder i 4,5 år. Borde jag inte vara lite brunare än såhär?

Tror inte jag gör rätt men här kommer inlägg nr 2!

Nu är jag iallafall på semester. Har varit i gamla stan i Antalya, i en söt okänd by gömd mellan bergen, i den antika staden och hippie-paradiset Olympus där vi också besteg  och såg de eviga naturliga eldarna som fungerat som navigering för pirater och som också varit uppkomsten av enmyt om ett eldsprutande odjur. Vi har också besökt jultomtens hemstad och varit inne i hans kyrka, åkt förbi en sjunken stad och sen lämnade Nathalie mig och jag fortsatte till Kas, där jag nu bara slappnsr av och njuter av semestern. Life is goood!

Mitt första iphone-inlägg!

Försöker uppdatera via mobilen. Det verkade inte gå förut men jag gör ett nytt försök, tapper som jag är. Ni ska veta att ni inte är de enda som blivit försummade denna sommar. Min dagbok var faktiskt dammig när jag packade ner den i resväskan.

RSS 2.0