Inspiration till syster. ♥





















Hoppas det hjälper lite. ♥

Sometimes is never quite enough.


Lyssnar på Perfect med Alanis Morissette. Dont forget to win first place, dont forget to keep that smile on your face.

Jättebra låt, får mig att uppskatta min familj ännu mer än jag redan gör, om det nu är möjligt. Vissa föräldrar har så höga krav på sina barn och det är så sjukt. De vill att barnet ska lyckas med det de själva misslyckats med i livet. Eller fortsätta att lyckas lika bra som de själva gjort. Av olika anledningar pressar de sina barn att göra saker de egentligen inte vill och får dem att aldrig känna sig nöjda med någonting de tar sig för.

Tack mamma och pappa! För att ni är världens bästa föräldrar. För att ni stöttar oss i allt vi gör, även om ni själva inte alltid håller med. Och för att ni alltid finns där och vet vad vi behöver, innan vi ens vet det själva.




Kaffe-abstinens!


Fast nu har jag druckit kaffe och är lite lugnare. Fick faktiskt huvudvärk där ett tag, inte helt okej. Men nu efter två koppar STARKT kaffe från Kipa supermarket känner jag mig på G igen! När Therese kommer tillbaka från gymmet ska vi till Kipa igen och shoppa mat och dryck. Kylskåpet ekar av tomhet och min mage likaså, åt ännu en knäckemacka nyss med Kalles underbara kaviar på. MMMMMM.

Och HERREGUD vad man lär sig mycket varje dag! Idag har jag till exempel lärt mig detta:

- Man kan se vad mediciner innehåller på www.FASS.se.
- Laktos på spanska heter Lactosa.
- Har börjat förstå varför bagage ibland försvinner mellan Stockholm och Izmirs flygplats. Gästerna sätter tydligen på sina bagagelappar själva i de nya automaterna och ibland sitter de fel och otydligt och sedan lastar man på Izmir och Las Palmas bagage tillsammans med någon flygplats i Grekland så det är ju faktiskt inte helt vilt konstigt om de blandas ihop där någonstans på vägen.
- Chauffören som bor i Tyskland på vintern och alltid svär när han ska köra upp till Ida Aparts heter Jasar.
- Silverbibeln finns i Sverige.

Har säkert lärt mig ännu mer, men hinner inte tänka efter för nu ska vi tydligen åka om tio minuter. Och det är förmodligen pinsamt att jag inte visste att silverbibeln finns i Sverige, men det är ju såhär att jag vet tusen gånger mer om Egypten och Turkiet än jag någonsin vetat om mitt eget hemland.

Kanske borde åka på en såndär guidad turisttur när jag kommer hem på semester nästa gång. Någon som vill med?



Dumma luftkonditionering.


Vaknade med täppt nästa imorse och har ont i huvudet nu. Men det är antingen detta, eller att vakna i en blöt svettpöl. Idag har jag dessutom självmant erbjudit mig att åka med Therese på eftermiddags-service, trots att jag egentligen har slutat. Håller jag på att bli galen eller?

Mitt visakort kom förresten idag, TACK! Äntligen kan jag ta ut pengar! Har inte kunnat göra det sen i Bodrum. Eller ja, sen innan jag åkte till Bodrum.

Och en speciell gäst kom hit idag, blev jätteglad över att se henne igen, hon reste med oss till Egypten förr-förra vintern (SHIT VAR DET SÅ LÄNGE SEN!) och till Marmaris i somras, så vi har pratat en hel del. Och nu kom hon hit! Hon har inte vetat innan att jag jobbat dit hon åkt, så det har varit totally surprise alla gångerna.

Nejmen, nu ska jag våga mig på en kort powernap innan vi åker. KÄRLEK TILL ALLA ER DÄR HEMMA!!!!


Min dröm.


Drömde inatt att min yngsta lillebruur var bebis och att han behövde gå på toa. Och vi letade överallt efter en bebistoalett men hittade ingen, så vi fick smyga in honom på tjejtoan.

Dunno why jag drömde detta.




Och hur kändes det?


Att vara guide är farligt nära att vara psykolog vill jag tala om för er (och läkare, arkeolog, historiker, tekniker etc etc).

Ibland (läs: varje vecka) har vi gäster som klagar på allt. Alltså verkligen allt. Det är för varmt, det blåser för mycket, personalen ler inte tillräckligt mycket och det känns kränkande, det finns en liten rispa i dörren till hotellrummet, en vecka är för lång, en vecka är för kort, ingen informerade om att båten skulle lämna hamnen på dykutflykten, sanden är för varm och för kall.

Allt.

Och när dessa människor uppenbarar sig måste man förstå att det ligger något annat bakom. Människan mår helt enkelt inte bra. Och i de flesta fallen behöver de bara lite uppmärksamhet, bekräftan, sympati och förståelse. Känslan av att någon lyssnar på dem och tar dem på allvar och sen är allt fine. Det gör inget längre att kranen droppar, att dörrhandtaget sitter snett och att nummer ett har suddats ut från telefonen på rummet. För någon har sett dem.

Är inte det lite psykologiskt så säg? Väldigt givande faktiskt, jag funderade ju på att bli psykolog ett tag.



Godmorgon på er!

MMMMMMMMMM!


Alltså. Knäckebröd med kaviar. Vet ni hur gott det är eller??

Skulle nog iofs tycka allt var gott just nu, är så galet hungrig, men det här var det bästa. Knäckebröden från Tansas och kaviartuben från Sverige har verkligen räddat hela min kväll.

MMMMMM. Nejmen om man skulle sätta på en film kanske.

Kras kras. Smul smul. Mmmmmm.


Vad hände?


Efter en superspeedad semester har jag nu suttit hemma själv varenda kväll efter att Jonté åkt.

Det är inte så att jag inte haft annat att göra. Befinner mig i ett land som aldrig sover och det finns alltid något att se och någon att träffa. Men har liksom inbillat mig varje dag att jag ska ha en mysig hemmakväll, kolla på film och njuta. Och ja, det har jag ju typ gjort också. Om man byter ut film mot facebook och att läsa bloggar så är det ju faktiskt ganska nära sanningen.

Men vad är det här? Det kliar under fötterna och kurrar i magen. Knäckebröden med Kalles kaviar (tack familjen!!) är snart slut och jag har raderat alla filmer från datorn.

Kanske är det dags att sätta foten utanför dörren igen iallafall. Fast imorgon. Ikväll är det myskväll inbokat.


I will figure this one out on my own.




The truth is shining in your eyes, its hanging on your tounge and its boiling in my blood.

Why you think that I cant tell?



Tillbaka från båtutflykt, har tydligen inspirerat en tjej att bli reseledare, vet inte om jag borde säga grattis eller förlåt till hennes mamma. :) Bra eller dåligt? Hur som helst, dags för ABS and glutes-killerpass på gymmet och sen ringer jag hem.




Tack för tipsen :D


Ikväll ska jag göra något annat än facebook. HA!

Och så vill jag meddela att jag hittat mitt headset, och ringer därmed hem idag. Ska på båtutflykt nu och tio minuter (ofc) men efter det och efter gym, så ringer jag. You better be there! ♥


HALLÅ!


Orkar inte va inne på facebook längre, ge mig inspiration tack! Finns det andra internetsidor eller?



Behöver inte ha med internet att göra. Inspiration i allmänhet vore trevligt.

Ps. I love you.

Yavsak!


Iptin, orusbu cici, serefsis.

Har lärt mig bad turkish words idag. Det började med att jag kom tillbaka från Efesos-utflykten och gick till Yucca för att träffa min blivande Dominikanska-kollega som nu jobbar på Samos och kom över hit för en dag. Efter att han gått tillbaka mot hamnen strosade jag runt lite och började prata med en servitör på cafét jag satt på igår. Sen pratade vi mer och mer och det slutade med att jag lärde honom svenska, han lärde mig fula ord på turkiska och bjöd mig på islatte och kaffe.

Kan inte säga det nog: Jag älskar Turkiet! Älskar att allt är så spontant, att man kan gå en promenad genom stan och aldrig veta var eller hur den slutar. Vilka man kommer träffa på vägen och vad för planer man kommer göra. Samtidigt fungerar allt så bra här, turkarna är verkligen extremt serviceminded.

Sen finns det ju smågalna turkar också, men de piffar bara upp livet mer. :) Något att skratta åt efteråt liksom. En rolig historia när man äter middag med teamet på kvällen.

Åh det är så varmt. Slog på airconditionen, har bara båtutflykt imorgon så det gör inget om rösten försvinner. Men det är fortfarande så sjukt varmt! Igår la jag en handduk i duschen och somnade med den blöta kalla handduken över mig. Ahhh. Svalka, ge mig svalka.


Fried chicken.


Helt ärligt nu. Jag smälter bort.

Hostar fortfarande från vår AC-semester i Marmaris men på riktigt, det här är för varmt. Har båda balkongdörrarna helt öppna men det hjälper ju inte! Antingen slår jag på AC:n och tappar rösten, vilket inte är så bra med tanke på att jag ska guida i Efesos imorgon.

Eller så låter jag det bara va. Och svettas ihjäl.

ARGH!


Vet ni vad!


Det är så lätt att glömma hur bra man har det. Var ledig idag och har strosat runt inne i stan med Egeiska havet vid min sida. Om jag lättar på gardinen kommer jag se Samos och om en stund går solen ner och alla lysen på Duvön tänds upp och gör utsikten från min balkong helt magisk.

Lånade toaletten på ett av våra hotell och blev bjuden på espresso av killen som bär gästernas väskor. Det bara sjunger Turkiet om det. Har polerat kedjan till mitt halsband gratis och köpt ny plånbok, ansiktstvätt (min koltvål är slut!) och väska. Väskan kostade först 112 TL, plånboken någonstans runt 80 TL. Fick de tillsammans för 50 och då har jag ändå betalat överpris. Men åh, pruta är så kul!

Gymmade och simmade tio längder i poolen imorse också. Ja, livet är bara bra. Och det bästa av allt är att jag har världens bästa familj hemma i Sverige som jag ska ringa till nu!!!



Snart har du körkort bruur!!


Äntligen vet vi.


Eller några av oss iallafall, vissa kommer tacka nej och får vänta två veckor till på sina nya erbjudanden. Tackar de nej igen har de därmed sagt upp sig.

Jag kommer tacka ja. Ska tillbaka till Dominikanska Republiken i vinter!

Och försöker nu överatala min chef att släppa iväg mig till Egypten innan dess. Hmm.



Väntar tålmodigt.


Nu är det ioförsej tre minuter kvar tills vi ska åka på eftermiddagsservice, så jag behöver inte sitta och tänka på det här så mycket mer. Men nu i siestan drömde jag om det. Och så drömde jag att vi hittade en affär med svenskt lösgodis som vi gick och plockade i små påsar. Har fått tillbaka ett sötsug som jag inte haft på väldigt länge.

Och nej jag är inte med barn. :)

Jaja, snart får vi veta!

Ringer hem snart också, om det blir lugnt på servicen, för att höra hur det gick med uppkörningen. <3 <3

Safe, holding my last breath.


ÅÅÅH!!!!

Vi får veta idag vad vi har fått för destinationer i vinter. Och eftersom min destination har flygkod ADB så innebär det att vi ligger överst på listan och får veta först. Men ACK! det får vi inte idag. Det är nämligen bestämt att vi ska få veta allihop samtidigt ikväll under en middag hos min chef. Kan bli väldigt mysigt men åh det är ju så jobbigt att dra ut på det.. Och om man inte blir glad för sin destination vill kan kanske hellre vara själv ett tag än att sitta där.

Tror iofs att jag kommer bli glad för vad jag får. Inte för att vara sån, men jag är väldigt säker på att jag någon av mina två val då jag mer eller mindre blivit lovad det ena och varmt rekommenderad till det andra. Men det är bara så pirrigt att inte veta, och det finns ju alltid ställen man helst inte vill jobba på. Om någon får en av dessa platser är det inte så lätt att sitta kvar och vara glad.

Men men. Förhoppningsvis får vi alla vara på ställen vi blir glada för och kommer trivas på. In the end of the day är det ju faktiskt inte själva platsen i sig som avgör om en säsong blir övervägande bra eller dålig, utan teamet och cheferna. Och sånt vet man ju ändå sällan i förväg.

Bara att hålla i hatten ett tag till, jobba klart och sen smäller det!


HAHAHA!


Minnis ni min kompis från Side, hamam-turken? Han ringde nyss och sa att han satt tillsammans med två tjejer men han hade ett problem, de var rädda för honom. Och han frågade mig varför! Och så sa tjejen i bakgrunden något om att han gör dom nervösa men hon lät ganska uttråkad faktiskt.

Alltså den killen.


Ahh. Rent.


Sådär nu har jag städat, tvättat, diskat, tränat och ätit nyttig mat. Ja jag exkluderar min whoopermeny med extra ost på kontoret.

Och som inspiration till mig själv att börja träna igen som en riktig galning efter semestern och äta nyttigt, tänkte jag lägga upp två aaas-snygga bikinibilder.



Bild 1: förra sommaren i Marmaris. God mat, mycket jobb och ingen träning what so ever.
Bild 2: denna sommar i Marmaris. God mat men med lite tanke bakom, mindre jobb och mycket träning!

WOHO! Arentyouproudofme.

Fast offffyaa vad jag saknar kebaben på winehouse nu alltså.


IQ-test.


Fick mailat till mig två test som man måste genomföra för att se om man kommer in på managerkursen. Det första var mest frågor om hur man är som person, vad man prioriterar och hur man ser på sig själv och andra människor. Ganska lätt, svarade ärligt och funderade inte alltför mycket om vad som var "rätt och fel". Jag menar, det är ju bara dumt att ljuga på såna tester, sanningen kommer alltid fram. :P

Haha.
Låter som om jag vore en psykopat eller nåt.

Men sen kom det andra testet, vilket är ett intelligenstest där man ska lösa logiska formler. De första 15-20 uppgifterna var busenkla, och jag började föreställa mig kommentarer som "åh, det här var det bästa resultatet hittills" och "det var länge sedan någon fick alla rätt". Men när mitt storhetsvansinne närmade sig toppen, kom de svåra uppgifterna.

Åh, ack och ve. Vi får väl se hur det gick!

En sak är säker - jag kommer drömma om trianglar och cirklar hela natten.


On special request.


Här kommer en bild på min supercoola tatuering! ;) Och norrman-inlägget togs bort av mig (har äntligen listat ut hur man gör), kändes lite väl personligt mot honom, även fast han troligtvis aldrig någonsin skulle läsa min blogg. Men nu är mitt samvete clean iaf :)



Så ni ser - nothing to worry about.
c(:

Tatil bitti.


Semestern är slut. Imorgon bitti klär jag på mig uniformen och beger mig till flygplatsen igen. Har haft det jättebra, men det ska bli skönt på ett sätt att komma tillbaka till jobbet. Att träna, äta nyttigt och bara slappna av.

Något som däremot är mindre skönt är min lilltå. Efter att x antal gånger sparkat i tån jag stukat, eller vad som nu hände med den, sparkade jag nu i tån intill. Och det gör så sjukt ont, tror såret dessutom blivit infekterat då jag sparkat i även denna tå minst tre gånger.

Säg mig. Har jag bad karma eller vad?


Snark och host!


Dagen har gått i snarket och hostets tecken. Vi har sovit heela dagen. Jag menar verkligen heela dagen. Och så har vi hostat, vi har nämligen sovit med luftkonditionering på 18 grader när det varit 40-45 grader utanför. Så ja.

Nu ska vi till Yucca!

Lite tröttare än vi trodde.


Vaknade precis vid poolen av att poolkillen gick runt och städade.

- Vad är klockan? frågade jag.
- Sju, svarade han.

Faktiskt halv åtta. Och enligt Jontes mobil är det fortfarande fredag den trettonde januari.


Glamorous.


Vi åkte på gratis båtutflykt. Detta är ett av mina extremt glamourösa hopp.



Plask!

Host host!


Gick tillbaka in från balkongen. Jonte och mr Turk som vi hämtat hit från Istanbul satt där ute och lyssnade på deppmusik. Kände att jag lika gärna kunde gå tillbaka in och skriva lite till.

Fast nu glömde jag vad jag skulle skriva.

Ville väl iallafall berätta igen om hur vackert Marmaris och Icmeler är. Verkligen. Jag har varit på många vackra platser, flera vackrare än mitt älskade Marmaris, men det är något med stämningen i luften när man kommer dit. Människorna som bor där, havet, öarna, grönskan. Love it.

Men det är galet varmt. Fuktigheten är så mycket högre än här i Kussodusso. En kväll när vi gick ut för att äta middag vid nio-tiden på kvällen var det vattendroppar på tallrikarna eftersom det var så hög luftfuktighet. Jonté sa att hon kände sig som en fisk som simmade när vi gick till marinan för att äta.

Det är också en kille som jobbar på en frisörsalong, eftersom han har turkiets vanligaste namn så kallar vi honom för hästen. För att han ser ut som en häst. Såklart vet han inte om detta, det är bara ett smeknamn för att vi ska veta vilken Mehmet vi talar om. Men en kväll när vi var påväg till hotellet i baksätet på bilen till en av våra kompisar som äger frisörsalongen, frågade Jonté plötsligt honom:

- At nerede?

Vilket betyder var är hästen? Åh, jag ville bara sjunka ner genom sätet och försvinna. De fattade såklart inte vem vi menade, så hon förklarade glatt att vi brukar kalla Mehmet för hästen. Dagen efter körde hästen oss på sin moppe in till stan och både Jonté och Ahmed började gnägga som galningar.

Som tur var har de inte berättat detta för honom, så han tyckte nog bara vi var ännu mer knäppa än han gjorde innan.

Snel hest!


Uppar som en tupp!


HEJ!

Det var ungefär sjuhundrafemti år sen jag skrev, så jag kör en snabb overview update. Har haft en veckas semester i Marmaris med Jonté, Lars och Ahmed (Johanna, Liselotte och Anna). Lite kort om vad som hänt under denna ferie:

- Har skickat in ansökningarna för vart jag vill jobba i vinter. Sri Lanka och Dominikanska Republiken. Svaren kommer på fredag.
- Har sökt in till managerkursen. Kanske blir chef nästa sommar!
- Tatuerade mig. Hehe. OBS! Världens minsta tatuering, Jonté har X antal gånger utropat "oj, vilket konstigt födelsemärke du har!" som för att förstärka detta. Så ingen anledning till panik.
- Är brun som en pepparkaka.

Öh, det har hänt massor men kommer inte på något mer nu. Vi har gjort en hel del men samtidigt tagit det väldigt lugnt, legat vid poolen varje dag, därav pepparkaka. Och bara chillat.

Nu ska jag ut på balkongen och vara social.


(Kicki gå och lägg dig)


Tjuvlyssnat.se

Grön Express, Göteborg

Två killar ~17 sitter på bussen mot Göteborg.
Kille 1: Det är riktigt varmt idag.
Kille 2:
Ja
Kille 1:
Tur att man inte är en glass.
Kille 2 tittar konstigt på Kille 1.
Kille 1: Alltsådå hade man ju smält!
Kille 2
vänder sig om och tittar ut genom fönstret, och resan fortsätter i tystnad.

HAHAHAAHA!



HAHA!


Jaha då kanske man ska sova lite.


Det är faktiskt väldigt underligt, hur man fungerar. Nu när jag till exempel borde ha städat min lägenhet, handlat mat och allmänt förberett för Jontes ankomst, har jag istället gymmet, kollat facebook i flera timmar och ja. Öh.

Har faktiskt tömt papperskorgen också.



VÄLKOMMEN JOHANNA!



Musik ♥


Det gungade väldigt mycket på hemvägen på båtutflykten idag. Ett par gäster blev skrämda, jag försökte lugna dem. Vet inte om det lyckades men de var iallafall glada när vi kom iland. :) Öh ja, kanske inte lyckades så bra med andra ord.

Började själv bli orolig för min sjösjuka, brukar inte bli sjösjuk men efter valsafari-incidenten i Dominikanska i vintras (jag såg inte en enda val från toaletten, för att fatta det kort) så har jag blivit lite nojjig. Men en gäst vars pappa är sjöman, tipsade mig om att hålla blicken på en fast punkt som inte rörde sig. Har hört det förut men aldrig provat - men åh det funkade helt super! Skönt, det är inte kul att bli sjuk under en utflykt när man guidar.

Minns min magsjuka påväg hem från Kairo förra vintern. Längsta bussresan i mitt liv!

Men det jag egentligen ville säga med det här inlägget, var hur mycket jag älskar musik. För när jag bad kaptenen att starta lite slow music, så kändes det genast så mycket bättre. Alla tankar på sjösjuka bara försvann. Och just nu är jag i full gång med att uppdatera min chill-lista på spotify.

Om ni har någon bra chill-låt, säg till! :)





Varför blir det alltid såhär?


Jag har vetat att Jonte ska komma sedan början av säsongen. Datumet har varit set sedan rätt så lång tid tillbaka. Och det är ingen överaskning att hon ska bo hos mig.

Ändå ligger jag nu här i min säng, kvällen innan hon kommer, och inser plötsligt att lägenheten behöver städas. Jag har ingen mat i kylskåpet, åt upp det sista idag och slängde resten eftersom det var mögligt. Har inte ens två stolar till min balkong. Ska vi dela täcke?

Nej det här var inte så förberett. Men det löser sig. Jag snabbstädar ikväll och så kan vi äta ute imorgon. Yucca är billigt och bra!

Therese var jättesnäll och sa att hon kan ta min eftermiddagsservice, om vi byter buss. Jag tar alltså hennes buss med massa hotell från flygplatsen och hon tar min med typ fyra stop och så slutar jag efter flygis och hon tar min service. Bra deal! tänkte jag och sa tacksamt ja.

Så kom jag på att jag precis tackat ja till att ha bussen med det överbokade hotellet. 6 av rummen kommer inte få bo där, och nu har jag alltså gått med på att vara mr bad guy som ska ge dem beskedet på flygplatsen.

Äh. Det är värt det! Jag får extra kvalitétstid med Jonte. :)




Förresten...


Så bajsade en fågel i mitt huvud idag.

Jag satt helt fredligt och läste en deckare med en kopp kaffe i Sirince. Inte en fluga hade jag gjort förnär. Förutom kanske den jag viftade bort från axeln.

Och så känner jag hur något landar i mitt hår.

Yes, I think you can figure out the rest yourselves.


HALLÅ!


Jag har en undring.

Ordet skål har ju ofta en fin innebörd på andra språk. Tillåt mig att demonstrera:

Spanska: Salute - För hälsa
Grekiska: Jamas - För hälsa
Turkiska: Serefe - För heder

Och så kommer vi.

Svenska: Skål - En.. skål?



Typ, här får du en skål med vin? Eller vadå? Jag fattar ingenting.


OFF SHE GOES!


Är ledig imorgon och ska åka till Sirince snart. Har bokat rum på ett pensionat och ska spendera kvällen på en av de små mysiga restaurangerna där jag tänker beställa gözleme och vindolmar. ÅÅÅH MYS!

Älskar att åka iväg och hitta på mysiga saker med mig själv. :)



Ta hand om er där hemma!!!!

I'd rather hurt than feel nothing at all.


AAAAHHH!!

Kan inte sova!

Kan ha att göra med att jag drack två koppar kaffe innan jag gymmade ikväll. Eller var det tre? Hursomhelst innehöll den sista minst fem skedar kaffepulver, så det är kanske inte så konstigt att jag har svårt att slappna av.

Har rensat mina fotoalbum på facebook. Hade 59 stycken, nu har jag 18. Bra jobbat eller hur!

Men nu känner jag mig lite nerdig om jag fortsätter va inloggad på facebook. Dessutom är det en turk på ett av våra hotell som skriver femhundrasjuttioåtta meddelanden på chatten varje gång jag är inne. Seriöst alltså, jag får 30 meddelanden på en minut. Har även 12 obesvarade mail som jag tänker fortsätta ignorera.

Åh! Mail från Jonte! ♥


Bad karma?


I just undrar. Har jag dålig karma?

Först sparkar jag i tån i dörren när jag ska svara i servicemobilen. Den gör fortfarande ont och är blå, for your information. Pga detta har jag gått extra snett med foten för att inte belasta tån och nu gör hela foten ont för att den har varit sne.

Och idag när jag snällt stod och sa HA DE! och GOD FERIE! till de norska gästerna som gick av vid sista hotellet, tog jag ett litet steg bakåt och snuddade med vaden vid ett brännhett avgasrör på en moped. Det var mindre än en sekund men har nu brännblåsor och ett stort ljuslila märke på vaden.

Alltså, jag tycker inte att detta är okej.


Pjuuha!


Läste precis att de har släckt branden på samos, kanske därför det är så mycket rök idag.

Gud vad jag älskar varma koppen föresten. Måste vara en av världens bästa uppfinningar.

Nästan bättre än hjulet.

Mmmm. Chaminjonsoppa. <3

Samos on fire!


Öh.. alltså. Samos brann för några dagar sedan - Samos är en grekisk ö ca en timme med båt från Kusadasi. Det sägs att branden var anlagt och de släckte den efter ett par dagar.

Nu är det however en ny skogsbrand på Samos, även den här sägs vara anlagd, och de har inte kunnat släcka den trots att den också har pågått i flera dagar. Man har till och med fått evakuera gäster från staden som brinner till andra delar av ön.

Det här har inte påverkat oss alls, förutom att vi slutat rekomendera våra gäster att åka till Samos på utflykt. Men idag! Himlen har varit disig sedan imorse och det är väldigt ovanligt, normalt ser man Samos härifrån men idag såg man bara dimma. Och framåt eftermiddagen var det helt vitt på andra sidan havet.

Nu på kvällen är himlen nästan grå, och för första gången den här säsongen (förutom de få regndagar vi haft) ser man inga stjärnor.

Åh. Alltså VEM VARE SOM ELDA? Jag bara undrar.


Bis türkce konusicak!


Det är heeelt sjukt, min kära vän Jonte kommer hit om EN VECKA!!!! Det har liksom kännts så långt bort hela tiden, och nu står hon snart här. Snart sitter hon i min buss från flygplatsen och vid den här tiden om en vecka, sitter vi kanske tillsammans här på min balkong.

Sen åker vi till Marmaris och möter våran älskade vän Lars som kommer från Rhodos för att träffa oss. Och så ska vi återuppleva gamla minnen från förra sommaren som vi spenderade tillsammans i Marmaris och Icmeler.

***

Good to know:
Jonte heter egentligen inte Jonte och Lars heter inte Lars. Det är två tjejer vi snackar om. Och kanske Ahmed kommer också, fast han heter inte heller Ahmed och han är också en tjej.

Och ja jag vet att det är svårt att hänga med, ni får helt enkelt komma hit och träffa oss så kommer ni förstå.

Eller nja.



Lars. <3 Marmaris. <3

So, so you think you can tell.


HALLÅ!

Äggen kokar och jag äter knäckebröd med böcklingpastej. MMM. Blev väckt av servicemobilen för en och en halv timme sedan och om ytterligare en timme ska jag åka till flygplatsen.

Åh jag gillar tisdagar, bara ett flyg från Stockholm som kommer och man kan prata ren svenska. Det är ganska kul att prata skandinaviska och prove og snakke lit dansk, men nej. Tisdagar är bäst.

Min syster åker till Gotland idag och om en vecka kommer hela familjen dit! ÅÅÅH jag vill också. Och kanske hade jag kunnat, men det är så svårt med semestern för jag skulle få ta ut två veckor då. Och då får jag kanske bara en eller två dagar hemma i destinationsbytet, men det vet man ju aldrig säkert. Hursomhelst, kommer jag inte till Gotland i år men ni får ha det helt galet megabäst där borta!!!!!

Saknar er!


Grubblar.




Det mesta man gör i det här jobbet är att lösa problem, ofta väldigt oväntade problem. Vi hittar nästan alltid lösningar, det känns liksom inte bra om man inte gör det. Men nu har jag ett ganska svårlöst fall.

En man som inte träffat sin släkt på tio år har nu bjudit dem på semester hit till Turkiet och han bokade varsitt rum, ett familjerum till dem och ett dubbelrum till sig själv, och fick intrycket av säljaren att de kunde bo bredvid varandra i huvudbyggnaden och att rummen såg likadana ut. Han har skickat bild på rummet till släktingarna och deras förväntningar var väldigt höga.

Så kommer de ner, och det visar sig att familjerummen ligger i trädgården utanför huvudbyggnaden och är av betydligt lägre standard än dubbelrummen. Han har alltså fått ett fint dubbelrum i huvudbyggnaden med havsutsikt medan hans gäster bor i ett enkelt familjerum utanför.

Han mår jättedåligt över det här och jag har träffat honom varenda dag men vet inte vad vi ska göra, för alla hotell är fulla och han har fått precis det han betalat för. Och säljaren är såklart på semester. De åker hem om två dagar.

Knepigt va? Har en plan iallafall, ska dit om en timme, hoppas han blir glad.

Puss och kram ät marabou choklad!



Hur är det möjligt?


Gick förbi karaokebaren idag för att hämta ett armband som jag beställt. Och när de såg mig och Sofie kom de fram och kramade oss! Ägaren till och med lyfte upp mig och såg helt överlycklig ut.

Nu bara undrar jag. HUR? Hur är detta möjligt? Har de haft öronproppar alla dessa kvällar? Jag trodde att "my heart will go on" skulle vara droppen, speciellt med tanke på att DJ:n på allvar förklarade för oss innan vi började att han kanske skulle vara tvungen att stänga av låten mitt i. Varför? undrade vi. För att det hörs ut, svarade han.

Och ändå, ändå älskar dom oss.

Är det inte kärlek så säg.


Där! :)


HAHA,

Sofie var vid poolen hela tiden och väntade på mig. Hon trodde att jag sov.

Well, nu har vi hittat varandra och ska ner på stan. Ikväll blir det turkish night! <3

Hallå Sofie var är du?


Jag och Sofie hade bestämt oss för att gå till poolen nu efter kontoret. Jag har rakat benen och bikinin är på, men var är Sofie? Hon svarar inte på mitt sms och inte i mobilen. Inte ens när jag knackade på öppnade hon.

Kanske sover.

Jag ringer igen.

Stlllker, ja kanske. Men är lite för otålig för att bara vänta! Solen skiner!


Its not having what you want.


Its wanting what you've got!

Fjorton minuter kvar tills vi ska åka, och jag har fortfarande inte gått upp ur sängen. ♥



RSS 2.0