Och just det, en sak till.

Det blev ingen väska. Eller granatäppeljuice. Istället har jag köpt två lampor och två tavlor.

Men jag tänkte ge mig ut och hitta den där väskan nu...


Föresten,

Visst tycker ni det är jättekul att jag uppdaterar min blogg så mycket? Först inga inlägg alls på typ ett halvår och nu helt plötsligt tio stycken på en och samma dag!

Har upptäckt att blogg-appen faktiskt fungerar. Aahh min älskade iphone, hur ska jag klara mig utan dig.


Mätt!

Kanske inte helt efter förväntningarna men nu är jag mätt iallafall. Och man får väl skylla sig själv om man beställer italiensk mat när man är i Egypten.

Åh fick ett plötsligt sug att åka till Italien! Har velat åka dit jättelänge. Vill ha min bröllopsresa i Venedig. Eller på Maldiverna. Får ha två bröllopsresor. Eller två män. Vilket som.


Väntar på mat

Jag vet att dom inte har fått slut på glas. De vill bara inte öppna en ny flaska och riskera att vinet blir gammalt om den inte dricks upp direkt. Och så vet de inte hur de ska säga det så då säger dom att de har slut på glas.

Det låter ju mer logiskt liksom.

Hungern börjar sätta in och nu blev jag ännu mer vinsugen, troligtvis bara av princip.


På restaurangen

Hittade en fin restaurang i old market som jag inte provat förut. Tänkte lyxa till det lite med ett glas vin men de har tydligen slut på glas. Man kan bara beställa en flaska. (...)

Tror jag håller mig till soda då.


På jalla jalla bussen.

Insåg plötsligt att klockan var 18 och att jag suttit på Friday's i fyra timmar med min dagbok, massor av kaffe och Mia Törnbloms "självkänsla nu!".

Skulle ringt hem men det blev ganska sent och nu sitter jag i jalla jalla bussen påväg till gamla marknaden för att köpa en väska och dricka granatäppel-juice.

Mitt nya visakort är up and running, tusen tack för det!! Dock kommer jag försöka spara pengar så jag inte är luspank till våren när jag kommer hem.


Hur lång tid?

I Egypten kan 5 minuter betyda precis hur lång tid som helst. Det kan vara allt från 10 sekunder upp till en timme eller en dag. 5 minuter är en sorts standardsvar som inte nödväntigtvis innebär vad det i andra länder uppfattas som.

Idag skulle jag ladda på mitt el-kort till lägenheten och fick förklarat för mig att jag skulle ladda kortet i uttaget först i 5 minuter. Utan att tänka frågade jag;

- 2 minuter, 5 minuter eller 10 minuter?

Liksom för att förtydliga detta otydliga begrepp. Måste se till att få bort den här vanan innan jag kommer hem, så folk inte tror att jag är lite trög.

Om jag till exempel skulle avtala tid med någon som säger att vi kan ses utanför Åhlens om 5 minuter, skulle det nog kunna bli lite svårt. Det är ju inte riktigt okej att dyka upo en timme sent i Sverige, bara för att det är helt normalt i Egypten.


Arga fåglar och gröna grisar

Fick för ett litet tag sen veta att Angry Birds kommer från Finland. Väldigt kort tid efter att jag fått denna upplysning ser jag att en av grisarna i spelet har en svensk flagga.

Vad menas med detta? Ser finnarna sig själva dom arga fåglar och vi svenskar är gröna grisar?


Its time!

Jag skriver det här eftersom nästan ingen känner till min blogg. Har publicerat ett inlägg på facebook för kanske två år sen, och nu har jag ca tre läsare om dagen, misstänker att iallafall två av dessa är mina familjemedlemmar.



Varje säsong (nästan) har jag sagt att detta blir min sista. Inte för att jag inte tycker om det, utan för att jag saknar min familj och vill inte missa allt som pågår där hemma.



Men det faktum att jag har älskat jobbet och trivts bra samtidigt som jag har fått utvecklats hela tiden, har fått mig att stanna kvar. Och ingen tror väl riktigt på mig längre när jag säger att det här är min sista säsong, inte ens jag själv alla gånger.



Detta är inte offentligt än och jag skriver det här för att jag vet att det bara är vänner och familj som läser. Men jag är för första gången säker på att det här är min sista säsong.



Tycker fortfarande att det är kul och utvecklande men jag känner också att glöden inte är lika stark som den brukade vara. Jag brinner för något annat nu. Och jag längtar verkligen hem.



Så. Med nästan 100% säkerhet - jag kommer hem i vår. Men först ska jag ha en jättebra sista vintersäsong i Sharm el Sheikh och avsluta med stil!


Äppelkärlek.



Jag är på riktigt påväg att bli kär i min iphone. Som inte ens är min, hur ska jag kunna lämna tillbaka den när jag åker? :(

Mamma och pappa jag önskar mig bidrag till en egen iphone i julklapp. Det är viktigare än systemkameran.

Har hittat så många nya appar också - en mot mygg till exempel som sänder ut signaler som mygg inte gillar. Tyvärr verkar flugorna älska den signalen. Eller så är dom bara efterblivna, vilket jag sedan länge har misstänkt. Alla ni som någonsin har träffat en egyptisk fluga vet vad jag pratar om.

Sen upptäckte jag den här appen också. Precis nyss hände det. Man kan uppdatera sin blogg via blogg.se's app! Man behöver alltså inte skriva hela sitt blogginlägg (så många tecken man får plats med) i rubrikfältet, kopiera texten och klistra in den i inlägget trots att det egentligen inte går att klistra in nåt där, fortsätta skriva inlägget i rukrikfältet och sen upptäcka att man måste ta bort ett ord mitt i en mening (som man inte kan skriva in igen efteråt) för att kunna klistra in en ny textrad.

I know. Men jag gjorde det för er.
 

Edit! Min kärlek till blogg.se-appen har svalnat. Efter ungefär sjuttioåtta försök börjar jag inse den bittra sanningen. Jag kan inte lägga upp inlägget.

Varför skriver du en edit om du inte ens kan lägga upp inlägget? undrar ni.

Nej det gör ni inte, för ni kan inte läsa det här. Ha!

Kul att man kan underhålla sig själv iallafall mitt i dessa dystra tider.


  Edit två! Klistrar nu in hela inlägget i gamla goa blogg.se-versionen av inlägget. Wish me luck. Och nu förstår ni kanske om jag inte uppdaterar min blogg varje dag.

  Please understand me!

Okej klockan är halv två och jag ska upp halv åtta. Godnatt.


RSS 2.0