På ferie!

Måste erkänna att det var en underlig känsla/fölelse (fick en kraftig impuls att översätta till norska) när jag sänt iväg det sista lasset norrmän från hotellet.

Kvar stod jag, ensam representant för vårt företag i hela Sharm el Sheikh.

Och just det - jag är arbetslös också.

Hade nog kunnat fortsätta med det här länge till men jag behöver en paus. Och när jag plötsligt känner ett styng av irritation över att höra "Unskyld! När kommer bussen?" från en gäst som mycket väl vet att bussen kommer klockan ett men ändå måste få det bekräftat, då vet jag att jag gjorde rätt val. Och att allt har sin tid.

Nu har semester/ferie, jag och min arab. Vi har hittills spenderat den på aqua park (han är livrädd för vattenrutchbanor) och i nationalparken under vatten, Ras Muhammed, där vi snorklade och bara slappnade av (tillsammans med 35 ryssar vilket var ganska underhållande).

Jag som helt kommit in i turiststämning glömde mitt pass men lyckades omedvetet gå på toa när turistpolisen kom ombord och klarade mig.

Idag ska vi till stranden, packa och städa och inatt åker vi till Kairo och därifrån till Alexandria för att spendera de sista feriedagarna.

Sen gott folk kommer jag hem!


Sandstorm

Äntligen får jag uppleva en sandstorm! Hade faktiskt blivit lite besviken om jag fått lämna Egypten utan den upplevelsen. Himlen var så tjock av sand att man kunde titta rakt in i solen idag, den liksom hängde uppe i himlen som en vit glaskula.

Har lagat skärmen på mobilen och börjat packa ihop kontoret. De näst sista gästerna lämnade Sharm el Sheikh idag tillsammans med fyra av våra kollegor. Nu är vi totalt fem kvar i Sharm, uppdelade i två team med bara ett flyg norrmän kvar att ta hand om.

Sitter just nu i restaurangen som hör till ett av hotellen i vårt resort, men eftersom vi inte har några gäster kvar på det här hotellet kan jag verkligen slappna av, fast jag har uniform på. Jag behöver inte sitta med rak rygg, redo att le åt alla som passerar. Jag kan se lite uttråkad ut och luta hakan i handen.
Jag kan till och med låta bli att titta på folk som går förbi mitt bord!

Idag blev jag filmad också. Det var jättesvårt att bete sig naturligt och låtsas att man inte har en stor kamera en decimeter från huvudet. Skulle aldrig klara av att va skådis.

Nej nu får ni sluta distrahera mig, jag ska äta kyckling med pesto.



Likviderar

Det blir lite fel när man försvenskar ordet liquidating. Men okej, jag genomför en ekonomisk redovisning. För det är så mycket lättare att säga...

Och så har jag tappat min, eller nej, FÖRETAGETS iphone i stentrappan utanför lägenheten. Skärmen är HELT sprucken. Jag tror jag får pyttesmå glasflisor i fingrarna när jag skriver och måste erkänna att jag inte ser hela texten.

Fick panik i några sekunder, men jag älskar min egen förmåga att lugna mig själv. Det värsta hade ju redan hänt så varför hetsa upp sig över det? Nu är det bara att göra det bästa av situationen.

Och faktiskt så har jag redan fått ett hett tips om ett ställe i gamla marknaden som kan laga skärmar för 250 pund. Kör direkt dit när jag har likviderat klart.

Lägenheten i Alexandria är näst intill bokad och klar och jag räknar med att beställa flygbiljett hem ikväll.

Här får ni en liten teaser från när jag åt sushi i öknen häromdagen.


Nu drar det ihop sig!

En vecka och två dagar kvar till sista norska flyget lyfter för säsongen (passande nog sker detta på min födelsedag!) (blir sjukt gammal, insåg det precis nu).

Nilenkryssningen är inställd. :( först var jag jätteledsen men börjar bli okej nu. Jag kan alltid åka senare. Anledningen är för att vi inte får dela kabin när vi inte har ett registrerat äktenskap (något som först bekräftades inte vara något problem). Tydligen är det inte ens tillåtet för en man och en kvinna att boka två singelrum med incheckning samma dag!

Det är ett sjukt land jag lever i.

Nu är planen att jag bor kvar i lägenheten tills kontraktet går ut sista april och sen kommer jag hem antingen direkt efter eller om vi lyckas hyra en lägenhet i Alexandria två-tre dagar (eftersom vi inte får bo på hotell) (....) så flyger jag därifrån istället och är hemma runt 3 maj som var planen från början.

Bara så ni vet vad som händer liksom.

Men jag längtar jättemycket till att komma hem! <3 vi ses snart korvar!!


I bensinkön

Min bil är helt dammig av sand efter att ha stått här på bensinmacken i en vecka. Men nu står jag äntligen i kö för att få bensin som kom hit tidigt i morse.

Alla egyptier står duktigt uppradade i kö, helt otroligt. Förutom en taxichaufför som helt oförskämt körde förbi hela kön och smet före. Det var flera chaufförer som började tuta och gå fram till honom men han vek inte undan.

Det är nog det lättaste sättet att reta upp en svensk. Att tränga sig före i kön.


16 dagar och en vecka

Grattis syster som fyller år idag! <3

Nu är det bara 16 dagar kvar tills de sista gästerna lämnar Sharm el Sheikh. De sista finnarna för säsongen åkte igår. Nilenkryssningen är bokad 28 april - 2 maj och så snart vi fått klarhet i hur vi lättast tar oss till Abo Simbel och så snart tågbiljetten till Kairo är bokad ska jag beställa flygbiljett hem.

Det borde bli 3 eller 4 maj. Så planera velkommen hem fest Anneli! :D

Distanskurser för hösten är sökta och CV inskickat. Har stått i kö till Uppsalahem i 9 år och sparkontot är laddat.

Laktosfri mellanmjölk, prinsesstårta, semlor, fika på stan, artigt kallprat, SNÖ, färgglada höstlöv och tjocka katter - snart kommer jag tillbaka!


Wohoo!

Det funkar! Vet inte hur länge till men låt oss avsluta med ett gladeligt godnatt-inlägg.

Hm. Godnatt!

Visa ord i nattetid.


Hur lyxigt?

Jag kan ladda upp inlägg direkt från sängen! Hur länge har jag kunnat göra det liksom?

Ska testa med en bild också, nu kryssar vi fingrarna!

Ni får en bild på Annelis teckning. Tog ett bra tag innan jag kom på att "ägg" var ordet hon sökte. Ni som träffat Tistel förstår.


Kanske kanske

Tänkte testa att ladda upp ett inlägg från sängen igen men denna gång utan bild. Tror ni det lyckas?

Det har blivit galet varmt i Sharm på bara några dagar. Hörde ryktas om ek värmebölja som var påväg in med 35 graders värme... Hujedamig.

Bilen står för övrigt kvar på Esso som verkar vara den lägst prioriterade bensinmacken i stan, alla får bensin utom den. Bra val där!

Tiden går sjukt fort, är det 6 april idag? Det är exakt 20 dagar kvar till vår sista avgång från Sharm el Sheikh till Oslo. Därefter blir den 4 nätters kryssning på Nilen, betalt och klart. Av ren nyfikenhet googlade vi bilder på båten och insåg att det är en femstjärnig deluxe båt vi ska på!

Bevare mig väl.

Håll i er pojkar för snart ses vi igen!!! <3


Slut på bensin

Beduiner har blockerat vägen till Sharm så bensintransporten inte kom fram. Igår kväll fick två bensinmacker äntligen bensin men jag valde att inte ställa mig i kön efter att ha noterat att det stod, utan att överdriva, minst HUNDRA bilar där redan.

Nu har bensinlampan lyst sen igår kväll och jag överväger om jag ska lämna bilen på den tomma bensinmacken jag står vid nu och fortsätta med taxi, eller chansa på att kön till nästa mack har minskat sen igår och tanka där.

För säkerhets skull har jag bett min arab höra med chaufförerna hur kön ser ut och jag väntar nu på återkoppling från honom. Min bil är parkerad i solen och det är stekhett men vågar inte flytta den. Sk spara varje droppe bensin jag har kvar.

Jättedum fråga men kan man tanka bilen med diesel? Vågar inte fråga nån här och antar att svaret är nej men nu är jag desperat. Ska fråga pappa.

Till och med Makani har slutat leverera sushi eftersom de har slut på bensin. Bara så att ni förstår hur allvarlig situationen har blivit.


RSS 2.0