Uppdatering

Får-appen fanns och funkade fint! Däremot fick jag lära mig nu att det är skitsvårt att ta kort på fåret när det hoppar!

Men jag lyckades tillsist.


Wow!

Har försökt ladda upp det sista inlägget i över en vecka, blev helt förvånad när det äntligen gick.

Tänkte ringa hem igår från Skype men kom aldrig till något ställe med tillräckligt hög uppkoppling. Planerar att ringa hem idag iallafall, om jag kan ta mig till ett bra wifi-ställe.

Idag går allting väldigt långsamt. Bad Gabban om hjälp att hitta motivationen igen och då tvingade hon mig att spela fotboll klockan ett. Vilket jag verkligen inte har lust med (även fast jag innerst inne vet att hon har rätt i att det skulle ge mig mer energi).

Så för att undvika fotbollen började jag göra alla de där sakerna jag skjutit upp hela morgonen. Plötsligt känner jag att det är riktigt kul att planera för nästa vecka och analysera gästers kommentarer!

Kanske inte fungerade helt som förväntat, men huvudsaken är att det funkade. Och att jag inte behöver spela fotboll. Det kommer jag göra vecka 10.


Från sängen

Nu har vi mött våra sena gäster som kom med nattflyget istället för på dagen pga strejk.

Och imorgon blir väldigt intensiv då vi har både sjuklingar och folk på semester för tillfället. Borde sova de timmar jag har till godo men nu är jag helt upp i varv efter ankomsten och vet inte hur jag ska kunna somna.

Nu fick jag en ide. Ska ladda ner en räkna får-app. Det sägs ju att det ska hjälpa att räkna får såhär på småtimmarna. Och det finns ju appar för allt.

Det vekar dessutom som att jag har tillräcklig med mottagning här från sängen för att faktiskt ladda upp inlägget.

Det firar vi med en torkad fisk mitt i öknen.

Godnatt!

Edit: nej. Det fungerade inte att ladda upp. När ni än läser detta är den en annan dag. Hoppas att får-appen funkar bättre!


Brrrrrrr!

Fryser strumpbyxorna av mig. Men dont worry, det kommer bli varmare redan nästa vecka (insallah) och när ni är på plats här (ja familjen jag talar till er) kommer det vara megavarmt.

Eller, sådär varmt så både mamma och pappa trivs om ni förstår vad jag menar.

Snart får ni träffa den här!


Filosoferar i väntkön

Vodafone har den absolut långsammaste servicen i stan. Så medan jag väntat har jag filosoferat.

Nyss satt jag nämligen på mc donalds och åt pommes frites med fingrarna, efter att ha räknat egyptiska pengar större delen av eftermiddagen.

Och så kom jag fram till att man gör vissa misstag om och om igen (typ solar utan solkräm och tror att man inte ska bränna sig). Och den enda skillnaden mellan de olika gångerna är att man tror man är mer förberedd, världsvan och stark nog att klara det bättre än förra gången. Men så faller man alltid handlöst och inser att man är lika mänsklig som man var förra gången.

Får väl hoppas på lite superkrafter nu då.

Vår utsikt från hotellrummet på 15:e våningen. Marriot hotel, Zamelek, Kairo.

(även detta inlägg skrevs för ett bra tag sen men det går inte alltid så snabbt att ladda upp...)


Dämpar abstinens

Nu var det länge sen jag skrev igen, hallå läsare finns ni kvar?

Nathalie är här på semester och vi har spenderat tre dagar i Kairo på den lyxiga ön Zamelek i Nilen (och i museet, vid pyramiderna i Giza och i Sakkara, i Khan el Khalili och på Citystars där jag shoppade för typ 2000 på H&M - så blir det efter 4 månader omgiven av galabeyor och kamel T-shirts).

Nu har vi snorklat i Röda Havet, shoppat i gamla marknaden och är äntligen parkerade i soffan på Makani för att äta middag och dämpa min sushi-abstinens.

Vet att ni hört mycket illa om Egypten på sista tiden - bankrån, jordbävning och kidnappning - men jag har inte märkt av något av detta. Inte ens när vi hade Tahrir torget på andra sidan Nilen från vårt hotell märkte vi av några oroligheter.

Så familjen, Egypten är lugnt och fint och jag ser fram emot att spendera mina semesterdagar här tillsammans med er! :)

Detta inlägg skrevs igår kväll.


RSS 2.0