I hufvudstan

Har inte känt något direkt behov av att skriva nu när jag är hemma men fick ett plötsligt infall nu att hålla bloggen vid liv.

Så hej! Detta har hänt sen sista inlägget:

Har haft semester i Sharm, den var ganska chill med båtutflykt, packning och bara full njutning av att ha en telefon som inte ringer.

Efter några dagar åkte vi till Alexandria, Egyptens mest europeiska stad. Så europeisk är den ju inte, nästan inte alls faktiskt. Det är väldigt fint vid medelhavskusten och det finns endel gamla byggnader och mysiga cafeer men går man in i någon av gränderna skulle man lika gärna kunna befinna sog i Kairo. Tutande bilar, höga 13-våningshus med små korgar nedhissade från balkongerna till den lokala livsmedelsaffären. Försäljare som ropar ut i en mikrofon med samma volym som moskens böneutrop att de har billiga tomater, bananer och morötter gör sitt bästa för att överrösta ljudet av mopeder, högljudda samtal och bilmottorer. ALLA tider på dygnet. Vi bodde på sjunde våningen och hade svårt att koppla bort ljudet från försäljaren av gasbehållare som slog på dessa med en metallpinne för att ingen skulle missa att han kom.

Kort sagt, en intensiv stad med många intryck. Tyvärr var jag sjuk de första dagarna och tyckte att allt det intensiva blev lite för mycket, men blev väl omhändertagen och vi spenderade många timmar på det lokala cafet drickandes honungste och i lägenheten tittandes på film.

Nu är jag alltså hemma i Sverige igen och det är alltid svårt att ställa om sig från att vara i en värld full av liv och rörelse till att plötsligt befinna sig i ett tyst land med frisk luft.

Det tog nog två dagar att ställa om sig, nu är jag så glad att vara här. Luften är så ren, naturen så grönskande vacker och min familj är den bästa som finns.

Dock har jag inte slutat med att flyga runt - snart bär det av mot Egypten igen, och därefter kanske tillbaka till Turkiet, till Kreta, Köpenhamn och Italien.

Stay tuned! ;)


RSS 2.0