Dj Kix

Vi förbereder inför nyårs-showen. Den kommer bli succe.

Jag är DJ.


Godmorgon!

Pappa och jag står och filosoferar i köket:

Pappa: Undrar om Anneli kommit hem? Eller om hon fortfarande är ute och ränner...

Jag och pappa tar snabbt upp våra mobiltelefoner.

Mamma: Det går ju att gå ner för trappan och titta annars.


Sista för ikväll

Nu checkar jag ut, ska spela backgammon men pappa och äta saffranpannkaka.


Hahahahaha

Det här är så underhållande!


Decemberkväll i Sverige

Efter en uppfriskande promenad fram och tillbaka från bror, har min konstnärliga sida vaknat till liv igen.

Jag har också kört bil igen, det gick ganska bra, tills vi kom till en buss som stått stilla vid en hållplats och nu blinkade ut. Jag tänkte inte ens efter utan helt på impuls fortsatte jag förbi bussen utan att sakta ner och blinkade frenetiskt med helljuset för att visa att jag kom.

Mina kära bröder reagerade dock innan jag kört förbi så jag stannade bilen och lät bussen köra ut.

Dom här araberna har dåligt inflytande på mig... Nu fortsätter jag måla istället, en lite lugnare sysselsättning.


Stop it!

Blev helt beroende av min nya app men nu ska jag hjälpa till i köket istället. Njut av mitt senaste konstverk sålänge!


Appdicted!

Har hittat en massa nya appar och underhåller mig för fullt. Snart ska vi se brors nya lägenhet.


Viktig notering

Läs de sista två inläggen baklänges.

Majan fick ordet avokado och Anneli ritade en avokado som jag fortfarande tycker ser ut som ett dukat bord. Henrik ritade så ett dukat bord som Tomas uppfattade som bordskastrull.

I love it!

Här får ni en bild på Henrik i sin nya tiger-onepiece:


Ryktet går...


Ryktet går


Världens bästa jul

Igår hade allt.

Vi började med att leta julklappar i rummet märkta "god jul önskar tomten", precis som det alltid varit. Sen körde jag och bror iväg på morgonkvisten i hans nya bil för att hämta upp morfar och leverera honom till vår stuga.

Jag var ju tvungen att äta julmidfag för 4 jular så magen är fortfarande full nu när jag vaknat upp dagen efter, och det var helt värt vartenda magljud som ljöd i kyrkan under midnattsmässan.

Granfoten var helt täckt av julklappar, jag älskar att vi håller på traditionerna. Bror och jag var tomte, vi skulle föreställa en tjockis-tomte men såg mest bara creepy ut. Vi delade ut några klappar iallafall och sen fortsattevi utan tomtedräkt med att läsa upp alla julklappsrim. Som kom i ett stim, utan nåt lim. Simsallabim!

Innan dess tittade vi ju på Kalle Anka och åt knäck och hemmagjorda marsipanfigurer. Jag är faktiskt imponerad över vilka coola figurer vi gjorde, vi har verkligen en (väl dold) talang här.

Sen spelade vi "ryktet går" som syster fick i julklapp och det måate va det roligaste spelet nånsin!!

Kan inte ladda upp alla bilder samtidigt så det får bli ett par (eller en) noga utvald(a). Att kissa på sig av skratt hör våra jular till.

God jul på er alla där ute!!


<3

Att bli uppmött av syster och skäggig bror på Arlanda flygplats. Veva ner bilfönstret i farten och få snöflingor på fingrarna. Att se tre tjocka katter vänta i hallen när vi kommer in genom dörren och att ha varm hemlagad soppa färdig på köksbordet. Det, mina vänner, är lycka.

Santa Luciiiia!

Igår hade vi luciatåg på hotellet. Var lite nervös innan måste jag erkänna för jag trodde inte att det skulle låta bra någonstans, men så tänkte jag att äh, vi ser ju snygga ut iallafall och det är kul.

Men så närmade jag mig kontoret en timme innan vi skulle börja, och möts av LJUVA stämmor från teamet när dom övar! Okej inte ljuva kanske men jämfört med vad jag hade föreställt mig så jo.

Stjärngossarna sjöng till och med solo i Staffan var en stallerdräng och ibland sångerna som ljöd i restaurangerna och lobbyn fanns Santa Lucia med svenska, danska och finska verser och Bjällerklang på norska.

Kul när man upptäcker att man förstår den danska versionen av Santa Lucia bättre än den svenska.

Fick en kram vid frukosten av en gäst idag som tyckte att vi var jätteduktiga och jag måste nog säga, att vi var det bästa luciatåget jag sett hittills.


Och så väntar vi!

Jag vet att jag sagt att jag ska hem. Och det kändes verkligen så. Tills för ett par dagar sedan när jag började tänka igenom alternativet att faktiskt söka vidare en sista säsong.

Då slog det helt sprätt i mig och nu kan jag knappt tänka på annat. Har alltså skickat in min ansökan nu angående jobb i Bodrum i sommar och får svar om tre dagar. Så då får vi se vad det blir och vad som händer.

Märkligt hur det kan vända så fort. Men det är ju också lite irriterande att man jobbat ute i 4,5 år. 5 år låter så mycket bättre.

Sah?


Kaffe med Sfinxen

Det finns så många förmåner med det här jobbet.

Igår åkte jag till Kairo (ville inte säga något innan jag var tillbaka för att undvika oroligheter där hemma). Bara att ha möjlighet att berätta vidare alla spännande myter och all ogreppbar fakta för gästerna är ett privilegium. Det är en liten tankeställare varje gång någon kommer fram och säger att det är så mycket häftigare att se pyramiderna i verkligheten än på TV. Eller när de tackar för att man äntligen kunnat ge dom en klar överblick av Egyptens historia. Att de har läst böcker och sett dokumentärer, men det är först nu dom förstår.

Att sen kunna slå sig ned i skuggan av Sfinxen med utsikt mot pyramiderna och ta en kaffe är ju också en speciell känsla. Och att få färskpressad juice i alla möjliga färger gratis på cafet i Khan el Khalili. Att faktiskt HITTA i basaren och veta vart man befinner sig i en stad med mer än tjugo miljoner invånare är faktiskt ganska coolt. Och att faktiskt veta namnet på faraoner som Hatchepsut och veta vem hon var och vad hon var med om för tretusen år sedan.

Har fått uppleva så mycket häftiga och lärorika saker på de här åren jag varit ute, är så glad att jag sökte det här jobbet.


Jag heter Kristina och jag är beroende.


Av sushi.

Jag menar hallå, kunde jag inte ha blivit beroende av falaffel eller glass istället? Något billigt eller till och med gratis. Nu betalar jag 2-500 pund i veckan för att få rå fisk hemlevererat.

Visste ni förresten, att när man sände runt mumier till museum och utställningar världen över fanns det ingen passande etikett att sätta på paketen, så man märkte dem med texten "torkad fisk". Förstå vilken förolämpning att först vara allsmäktig farao för att femtusen år senare bli nedgraderad till torkad fisk.

Ikväll har jag gjort jättemysigt med levande ljus, chillmusik och släckt belysning. Sushi-killen blev helt till sig och frågade vad jag gjorde. Han slog sig till och med bekvämt ner på stolen och frågade vad jag hette och vart jag kom ifrån.

Tänk om han tror att jag beställer sushi för att jag vill träffa honom? Hjälp! Nästa gång ska jag ha technomusik och alla lampor tända. Det är är INTE bra.


Vinkväll

Idag var jag ledig med Gabban och vi bestämde oss för att ha en chilldag med Makani-tema. Makani är en restaurangkedja i Sharm el Sheikh som har världens bästa sushi, bland annat.

Så vi åt Makani-frukost, lunch och nu sushi till middag. Ett beroende som för övrigt börjar bli väldigt dyrt.

Sen var vi på SPA och fick massage i två timmar. Vaknade av ljudet från en snarkning och insåg att det var min. Inte helt okej!!

Nej nu ska jag fortsätta vara social och spela wordfeud med Gabriella.


Prove us wrong!

Folk tror inte riktigt på en när man säger att det är kallt i Egypten på kvällarna. Well. Jag är iallafall väldigt glad över att få använda mina turksockar så ofta!

Idag hjälpte jag till att ha ansiktsmålning vid poolen. En tjej ville ha en sjöjungfru på armen och jag var ganska nöjd med resultatet. Tills hennes bror kom och frågade om det var en häst.

Imorgon byter jag ut datorn mot barnklubb, Skalman och Cocos 100-årskalas! Låter som en helt okej arbetsdag.

Edit: tog två dagar igen att ladda upp inlägget.


Nu får vi nya gäster!


1 december!


RSS 2.0