Hola Bandola!

.
Den 26 februari är det karneval och redan nu har de satt upp ett parisehjul och en liten berg och dalbana nedanför hotellet. Som jag hoppas att jag inte ser någon av våra gäster åka i, att se dem bygga upp parisehjulet var hjärtklappande nog. Om nån tänker åka i det kan de ju lika gärna boka en flygbiljett till Kairo när dom ändå håller på.
.
Sen springer det runt folk i gula dräkter på gatan och dricker Brugal (rom). Karnevalen har börjat, 20 dagar innan den egentligen börjar. Är man i ett land där de två viktigaste orden är siesta och fiesta så börjar man snart vänja sig vid folk som dansar på gatan, hög musik och brugalflaskor i varje hörn. Men de gula dräkterna kommer nog ta ett litet tag att vänja sig vid.
.
Läste i Ankans blogg att mami och papi har börjat dricka koleravaccin, kanske lite sent att säga att det inte behövs, hehe. Men man kan aldrig vaccinera sig för mycket! Bättre att vara på den säkra sidan och det smakar ju så gott också.
.
Det tog seriöst en kvart att lägga upp den här bilden, så säg att den är fin är ni snälla.
.
Vår bil gick sönder idag förresten. Jag och Anneli skulle köra tidigt till hotellet för att äta innan servicen. Och så startade den inte. Vår bil heter Rödluvan förresten eftersom den är röd, och vi försökte att få liv i henne igen genom att säga massa snälla saker och locka med bensin när vi kom till Samaná men ingenting hjälpte. Tillslut fick vi hjälp av vakterna, det började med en men snart stod två vakter, nyckelkillen som släpper in oss när våra nycklar är trasiga och receptionisten böjda över motorhuven på Rödluvan och petade på batteriet.
.
Dom fick igång henne med hjälp av en väldigt tveksam kabel som jag aldrig skulle ta i men som gjorde underverk i rätt händer. Samma kabel hjälpte oss att starta henne igen nu efter servicen när batteriet dog igen. Men vi beslutade oss ändå för att lämna Rödluvan på parkeringen och ta vår nya lilla GOL-bil tillbaka till hotellet. Det står GOL på bilen så vi kallar den för Gollan, men ikväll fick den även smeknamnet Enögat eftersom bara det vänstra hellyset fungerar.
.
Det är så spännande att köra runt här, på vägarna som är fulla av hål, vissa så djupa att man skulle fastna om man körde ner i dom, tuppar och kycklingar som springer runt tillsammans med hundar och små barn. Och så nu också dansande dominikaner i gula dräkter.
.
Nej men så att.... Godnatt!
.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0