En annorlunda jul!


Herregud denna julafton började väldigt otäckt men blev bra i slutet.

När vi körde mot Las Terrenas igår morse bevittnade vi en liten pojke som blev påkörd av en moped. Det var riktigt otäckt och vi vet inte hur det gick. Vi körde honom och hans chockade mamma till sjukhuset i El Limon och senare åkte de vidare till sjukhuset i Samaná. Det var ett statligt sjukhus och droppet han fick bestod av vatten i en gammal petflaska. Det lilla jag såg av undersökningsrummet var ett smutsigt handfat med en tvål.

Något chockade åkte vi därifrån och mötte upp våra kollegor för att börja vår tre timmar långa resa till huvudstaden. Anledningen till att vi gick upp kl 06.30 på morgonen och satt i bilen i över 6 timmar på julafton var för att vi ville äta svenska köttbullar på IKEA. Efter köttbullar med brunsås, lingonsylt och kokt potatis, sill, lax, knäckebröd, pepparkakor och paradis-choklad kunde vi nästan inte stå upp. Hamnade i total matkoma och var nästan yr av trött-och mätthet. Sen gick vi runt lite och provlåg i sängarna, tog kort på oss själva framför bokhyllor och åt mjukglass för att så småningom köra tillbaka till Las Terrenas.

Mötet hade vi inte hunnit ha så vi skjöt upp det till följande morgon, men en kort julklappsutdelning hann vi med innan vi for vidare till El Portillo för julmiddag. En av julklapparna var en askkopp i form av en jättearg, quasimodo-ryggad träindian med svinto-hår. Vi kissade nästan på oss av skratt varje gång vi tittade på den. Indianen fick stanna på hotellet när vi åkte på middag.

Imorse hade vi veckomöte men det var mer som en diskussion som ofta blev avbruten av att vi fick syn på träindianen och gapskrattade. Den stod med på bordet under mötet och tittade med sin ilskna blick och håret åt alla håll. Har googlat i en kvart på "angry wooden indian man", "dominican ashtray" och "souvenir dominican republic" med mera men inte hittat en enda bild. Oh Dios mio, ni får bara använda fantasin.

Nu sitter jag här på terassen igen och grodorna kväker i buskarna. Ska krypa ner i sängen och hoppas att det går en bra film på teven. Inte för att jag kommer se något av den. Om femton minuter kommer jag nämligen sova djupt i min kingsize-säng, utsträckt med ben och armar åt alla håll för att utnyttja utrymmet maximalt.

Så - GOD JUL på er! Och god fortsättning!


Kommentarer
Postat av: annnelis.blogg.se

åh nej :(:(:(:(:(:(:(:(:(:( det gick säkert jättebra med honom tack vare att ni hjälpte till!! <33



hahahah kan du inte ta kort och lägga upp på fejjan? :D i wanna see it!!!

2010-12-26 @ 12:26:34
URL: http://annnelis.blogg.se/
Postat av: mjz

snälla ni va som skjutsade!!! <3

2011-01-17 @ 15:40:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0